FORMULA 1

Στη Ferrari μέχρι το 2020 ο Vettel

GP AUSTRALIA F1/2017 - 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP AUSTRALIA F1/2017 - © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastian Vettel, επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Scuderia για τρεις ακόμα αγωνιστικές σεζόν.

Φημολογία τέλος σχετικά με το μέλλον του Sebastian Vettel! Ο Γερμανός υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Scuderia Ferrari και θα παραμείνει κάτοικος Μαρανέλο για τρία ακόμα χρόνια! Έτσι, με τον Kimi Raikkonen να επεκτείνει το δικό του συμβόλαιο πριν από μερικές ημέρες, η ιταλική ομάδα θα συνεχίσει με το ίδιο οδηγικό δίδυμο και το 2018.

Παρότι αναμέναμε αυτές οι ανακοινώσεις να γίνουν στον επόμενο αγώνα, στην έδρα της Ferrari, τη Μόντσα, οι Ιταλοί αποφάσισαν να μη μας κρατούν σε αγωνία. Οι διαπραγματεύσεις με τον Vettel κράτησαν καιρό και η παραμονή του Raikkonen στην ομάδα φέρεται να ήταν ένας εκ των όρων που έθεσε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η λιτή ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας δεν ανέφερε λεπτομέρειες, φημολογείται όμως πως ο Γερμανός θα λαμβάνει γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Όλα αυτά ενώ τους τελευταίους μήνες υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα που συνέδεαν τον Vettel με τη Mercedes.

Στη Ferrari μέχρι το 2020 ο Vettel

Λίγο μετά την επισημοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών, η τηλεόραση του Sky Sports ζήτησε σχόλιο από τον Niki Lauda. Ο μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mercedes επιβεβαίωσε πως υπήρχε επαφή με τον 30xrono.

«Είχαμε μία σύντομη συζήτηση μαζί του, όμως όσο πιο ανταγωνιστική γινόταν η Ferrari, τόσο μειωνόταν η πιθανότητα να θέλει να φύγει. Σταμάτησαν νωρίς λοιπόν οι επαφές. Κάθε οδηγός, αν είναι έξυπνος, μιλά με περισσότερες από μία ομάδες. Έπειτα είναι σε καλύτερη θέση στις διαπραγματεύσεις. Και αυτό έκανε», είπε ο Lauda.

O Vettel μεταπήδησε στη Scuderia στα τέλη του 2014. Μετά από μία πολλά υποσχόμενη πρώτη σεζόν με τρεις νίκες, πέρυσι τα κόκκινα μονοθέσια δεν ήταν το ίδιο ανταγωνιστικά. Όμως φέτος η Ferrari έχει επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Γερμανός έχει βρεθεί τέσσερις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και προηγείται στη βαθμολογία.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ