FORMULA 1

Στα χιλιοστά Χάμιλτον και Ράικονεν

Großer Preis von China 2018, Freitag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von China 2018, Freitag - Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes ήταν 0,007 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Κίμι Ράικονεν της Ferrari την πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών στη Σανγκάη.

Ο Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes επέστρεψαν στην κορυφή των χρόνων της Formula 1 με τον ταχύτερο γύρο και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών του GP Κίνας, 3ου φετινού γύρου του πρωταθλήματος, αλλά με ελάχιστη διαφορά από τη Ferrari του Κίμι Ράικονεν.

Καθώς ο Φινλανδός ήταν και πάλι σταθερά ταχύτερος του Σεμπάστιαν Φέτελ, τους δύο πρωταθλητές χώρισαν μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου στη 2η περίοδο των δοκιμών - ενώ ο Κίμι θα μπορούσε να είχε σημειώσει και τον ταχύτερο χρόνο αν δεν καθυστερούσε λίγο προσπερνώντας τη Sauber του Μάρκους Έρικσον στον γρήγορο γύρο του. Επίσης, ο Ράικονεν ήταν ταχύτερος του Χάμιλτον με τη μέση γόμα.

Ο Βάλτερι Μπότας και στις δύο περιπτώσεις σημείωσε τον τρίτο χρόνο, μένοντας στην πρώτη περίοδο μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Χάμιλτον, αλλά πλησιάζοντας στη δεύτερη τον Άγγλο ομόλογό του στα 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αντίστοιχα, ο Φέτελ ήταν σχεδόν 9 δέκατα πίσω στην πρώτη περίοδο, και 1 δέκατο στη δεύτερη.

Οι χρόνοι της πρώτης περιόδου δεν είναι αντιπροσωπευτικοί, καθώς το πρωί είχε κρύο και συννεφιά, ενώ περίπου οι μισοί οδηγοί, συμπεριλαμβανομένων των δύο της Mercedes, δεν χρησιμοποίησαν την ultra μαλακή γόμα, αλλά μόνο τη μαλακή. Ενδεικτικά της ολισθηρότητας της πίστας ήταν τα τετ-α-κε που είχαν, μεταξύ άλλων, οι Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

Η RBR, πάντως, έμεινε αρκετά πίσω, καθώς ο Φερστάπεν δεν πλησίασε στη 2η περίοδο πιο κοντά από τα 0,34", ενώ την ίδια στιγμή ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είχε προβλήματα χαρτογράφησης στο γκάζι, καθώς και με τα φρένα. Πέραν της πρώτης τριάδας, ταχύτερος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Renault, στη συνεχιζόμενη μάχη της γαλλικής ομάδας με τη Haas, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο έβαλε τη McLaren στη δεκάδα με τη βοήθεια ενός slip-streaming που του προσέφερε ο ομόλογός του, Στόφελ Βαντόρν.

GP ΚΙΝΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

Στα χιλιοστά Χάμιλτον και Ράικονεν

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

Στα χιλιοστά Χάμιλτον και Ράικονεν
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ