FORMULA 1

Σπαζοκεφαλιά για Hamilton

Großer Preis von Monaco 2017, Mittwoch - Steve Etherington
Großer Preis von Monaco 2017, Mittwoch - Steve Etherington DAIMLER AG

Ο Lewis Hamilton δεν ξέρει το λόγο που κράτησε τις Mercedes τόσο πίσω από τις Ferrari στο FP2

Μπορεί οι ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix του Μονακό να ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο για τον Lewis Hamilton και τη Mercedes, καθώς ο Βρετανός ήταν ταχύτερος όλων στο FP1, όμως όλα άλλαξαν στο FP2.

Οι W08 EQ Power+ περιορίστηκαν στις θέσεις 8 και 10, όντας ένα και πλέον δευτερόλεπτο πίσω από τη Ferrari του Sebastian Vettel. Διαφορά που προκάλεσε αίσθηση αφού δεν αφορούσε «κρυφτούλι» από τα ασημί βέλη.

"Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί ήμασταν τόσο πίσω, δεν μπορώ να το εξηγήσω", είπε ο Hamilton στη μεικτή ζώνη του Πριγκιπάτου. "Το FP1 είχε κυλήσει πολύ καλά, η αίσθηση του μονοθεσίου ήταν εξαιρετική. Και μετά στο FP2, όλα άλλαξαν, η μέρα έγινε νύχτα, το μαύρο έγινε άσπρο. Για κάποιο λόγο δεν μπορούσαμε να φέρουμε τα ελαστικά στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης, γλιστρούσα παντού. Πρέπει να μελετήσουμε τα δεδομένα για να κατανοήσουμε τι πήγε στραβά αλλά έχω πίστη στην ομάδα μου. Δεν ξέρω αν ήταν κάποια λάθος επιλογή στο set up. Το πρόβλημα ήταν τα ελαστικά. Δεν ξέρω γιατί δεν απέδιδαν. Το γεγονός πως αύριο είναι κενή μέρα, θα μας βοηθήσει να βρούμε λύσεις".

Το σίγουρο είναι πως η διαφορά του 1.1 δευτερολέπτου δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες, ακόμα κι αν η Ferrari έδειξε γρήγορη ακόμα και σε προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων. Μένει να δούμε αν όντως η Mercedes ακολούθησε λάθος κατεύθυνση σε ότι αφορούσε στο set-up των μονοθεσίων και αν ενόψει της μάχης του Σαββάτου για την pole position θα βρει… πυξίδα.

Photo credits: Mercedes AMG Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ