FORMULA 1

Σιχαίνεται την ήττα ο Χάμιλτον

Σιχαίνεται την ήττα ο Χάμιλτον
© EPA

Ο Λιούις Χάμιλτον έφερε ως παράδειγμα τον Μοχάμεντ Άλι και τόνισε πως δεν του αρέσει να χάνει. Τι είπε για την αντίδρασή του στο Μονακό.

Το ταλέντο του Λιούς Χάμιλτον είναι αδιαμφισβήτητο, όπως και η "αλλεργία" του στην ήττα. Στο παρελθόν δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως εκείνος ήθελε. Πλέον, όμως είναι πιο ώριμος από ποτέ και αυτό φαίνεται μέσα στην πίστα.

Στα 30 του πλέον ο Βρετανός παραμένει "αλεργικός" στην ήττα και δεν το κρύβει, όμως προσπαθεί να ελέγχει τα συναισθήματά του.

"Ο Μοχάμεντ Άλι δεν θα σας έλεγε ποτέ ότι ήταν χαρούμενος εάν τερμάτιζε δεύτερος ή εάν έχανε. Νομίζω κανένας που βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματος του θα σας το έλεγε ποτέ. Ορισμένοι το παίρνουν χειρότερα από ότι άλλοι. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα οι άνθρωποι σε κρίνουν για τα πάντα.

Το να αντιμετωπίσεις μία ήττα μπορεί να σου πάρει μέρες ή ακόμα και μια εβδομάδα για να το κάνεις. Όταν κάνεις πολλές προπονήσεις και χιλιάδες γύρους και μετά κάνεις ένας λάθος το οποίο το έχεις κάνεις εκατοντάδες φορές και ξέρεις τι πρέπει να μην κάνει αλλά συμβαίνει είναι πραγματικά οδυνηρό. Είναι διαφορετικό το να σπάσει ο κινητήρας. Αυτή είναι μία απογοήτευση για όλη την ομάδα. Είναι κάτι που μοιραζόμαστε όλοι μαζί" ήταν το αρχικό του σχόλιο σε σχετική ερώτηση.

Στη συνέχεια ο Βρετανός, αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν στο Μονακό, όπου μια επιλογή της Mercedes, τον έφερε στην τρίτη θέση: "Ήταν δύσκολο. Σίγουρα η πιο δύσκολη στιγμή που μπορώ να θυμηθώ. Σταμάτησα και οδήγησα για τα πιτ πραγματικά αργά. Προσπαθούσα να ηρεμήσω να ελέγξω τους παλμούς της καρδιάς μου και τις σκέψεις μου. Ήταν μια δύσκολη στιγμή και έπρεπε να στείλω ένα μήνυμα σε όλους πως ότι και να σου συμβεί μπορείς να το ξεπεράσεις. Αυτό ήταν το απόλυτο τεστ για εμένα".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ