FORMULA 1

"Σίφουνας" ο Φέτελ στον Καναδά

"Σίφουνας" ο Φέτελ στον Καναδά

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Red Bull νίκησαν για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ. Χαώδης η διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Φερνάντο Αλόνσο. Αρνητικό ρεκόρ για τη McLaren.

" Πήραμε τον Καναδά", φώναζε ο Σεμπάστιαν Φέτελ! Ο Γερμανός και η Red Bull νίκησαν για πρώτη φορά στο Grand Prix στο Μόντρεαλ.

Διπλά νικητής ο Φέτελ, δύο χρόνια μετά τη νίκη που ξέφυγε από τα χέρια του στην πίστα "Ζιλ Βιλνέβ". Στους 36 βαθμούς πλέον η διαφορά από τον Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) στη βαθμολογία.

Ο Ισπανός πήρε τη δεύτερη θεση από τον Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) σε μια "καθαρή" αναμέτρηση των δύο πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών με τον Αλόνσο να απαιτεί και να παίρνει το προσπέρασμα στον 63ο γύρο.

Ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου, Κίμι Ράικονεν (Lotus) είχε πρόβλημα με τα φρένα και τη ροή καυσίμου και τερμάτισε ενατος, χάνοντας μια θέση από τον Φελίπε Μάσα (Ferrari) στο φινάλε. Του έριξε γύρο και ο Φέτελ. Ο Φινλανδός ισοφάρισε το ρεκόρ των 24 σερί αγώνων στους βαθμούς που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Στην αντίπερα όχθη η McLaren, νικήτρια στους τρεις προηγούμενους αγώνες στο Μόντρεαλ, θα φύγει από τον Καναδά δίχως βαθμό για πρώτη φορά μετά από 64 αγώνες! Ο Σέρχιο Πέρες ήταν 11ος και ο Τζένσον Μπάτον στην 12η θέση.

"Ιπτάμενος κίνδυνος" ο Ολλανδός

Φαινόταν πως η Red Bull μπορεί να είχε δύο οδηγούς στο βάθρο, αλλά ο Μαρκ Γουέμπερ υπολόγιζε δίχως τον Γκιέδο Φαν ντερ Γκάρντε (Caterham). Ο Αυστραλός είχε ήδη προσπεράσει τον Αλόνσο για την 3η θέση και ετοιμαζόταν να ρίξει γύρο στον Ολλανδό. Ο ρούκι της Caterham του μισάνοιξε την πόρτα, υπήρξε επαφή και ο Γουέμπερ συνέχισε με "χτυπημένη" εμπρός πτέρυγα. Στο τέλος έκανε και τον ταχύτερο γύρο.

Ο νικητής στο GP του Μονακό, Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν 5ος, χάνοντας δύο θέσεις σε ένα γύρο από τους Γουέμπερ και Αλόνσο, με τη Mercedes να μην έχει και πάλι ρυθμό αγώνα. Ο Ζαν-Έρικ Βερν (Toro Rosso) τερμάτισε 6ος στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στη Φόρμουλα 1.

Μεγάλη εμφάνιση για τη Force India στην 100η συμμετοχή της στη Φόρμουλα 1 με τον Πολ Ντι Ρέστα να είναι 7ος, αφού έκανε σχεδόν 50 γύρους (από τους 70 γύρους) δίχως pitstop, ενώ ο Έιντριαν Σούτιλ παρά την ποινή διέλευσης από τα πιτ που δέχθηκε γιατί έκανε δύσκολη τη ζωή στα ταχύτερα μονοθέσια των Χάμιλτον και Αλόνσο, ήταν 10ος.

Καλή στρατηγική ακολούθησε και η Lotus με τον Ρομαίν Γκροζάν που από την τελευταία θέση, τερμάτισε στην 13η, ενώ ο πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών, Βάλτερι Μπότας (Williams) είδε να βγαίνουν αληθινά τα λόγια του. H Williams δεν είχε τύχη στο στεγνό Μόντρεαλ, έχασε στην εκκίνηση τη θέση του από πεντε μονοθέσια και παρότι επιχείρησε να κρατήσει τα υπόλοιπα ταχύτερα μονοθέσια πίσω του, δεν κατάφερε κατι καλύτερο από την 14η θέση.

Γερμανική κυριαρχία

Διαφορετική υποδοχή περίμενε από το κοινό του Καναδά ο Φέτελ. Χλιαρή υποδοχή και αποδοκιμασίες για ένα κοινό ταγμένο στη Ferrari και στον Αλόνσο. Δεν ήταν και ένα από τα θεαματικότερα Grand Prix που έχουν διεξαχθεί σε αυτήν την πίστα τα τελευταία 35 χρόνια.

Ο πρωταθλητής πήρε την 29η νίκη του, μόλις δύο μακριά από τον Νάιτζελ Μάνσελ. H μοναδική... συναρπαστική στιγμή για τον ίδιο ήταν η επαφή με τον τοίχο, έκανε μοναχικό αγώνα.

Ο επόμενος σταθμός της Φόρμουλα 1 είναι το Σίλβερστοουν, ο εντός έδρας αγώνας σχεδόν όλων των ομάδων. Ραντεβού λοιπόν στις 30 Ιουνίου.

Βαθμολογία οδηγών

1.Φέτελ 132β.

2.Αλόνσο 96

3.Ράικονεν 88

4.Χάμιλτον 77

5.Γουέμπερ 69

6.Ρόσμπεργκ 57

7.Μάσα 49

8.Ντι Ρέστα 34

9.Γκροζάν 26

10.Μπάτον 25

Βαθμολογία κατασκευαστών

1.Red Bull-Renault 201β.

2.Ferrari 145

3.Mercedes 134

4.Lotus-Renault 114

5.Force India-Mercedes 51

6.McLaren-Mercedes 37

7.Toro Rosso-Ferrari 20

8.Sauber-Ferrari 5

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ