FORMULA 1

Σήκωσε μανίκια ο Newey

Σήκωσε μανίκια ο Newey
Newey

Ο γκουρού του σχεδιασμού, Adrian Newey, καλείται να σώσει τη σεζόν της RBR, αναζητώντας λύσεις.

Με τις σημαντικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2017, που έδιναν πλέον ιδιαίτερη αξία στην αεροδυναμική απόδοση των μονοθεσίων, όλοι στα paddock περίμεναν να δουν πολύ ισχυρή τη Red Bull Racing. Πράγμα που δεν συνέβη καθώς στους πρώτους τέσσερις αγώνες της σεζόν οι «ταύροι» ήταν εκτός βάθρου και μακριά από τη μάχη κορυφής ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes.

Στην Ισπανία η αυστριακή ομάδα έφερε μία σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση της RB13 και παρότι διά χειρός Daniel Ricciardo βρέθηκε επιτέλους στο βάθρο, ήταν μακριά από τις SF70H και W08 EQ Power+. Όντας λοιπόν ήδη 81 πόντους πίσω από τη Ferrari και 89 πίσω από τη Mercedes, η Red Bull ετοιμάζεται να παίξει το τελευταίο της χαρτί. Ενώ λοιπόν περιμένει την αναβάθμιση της μονάδας ισχύος της Renault (ενδεχομένως από το αυστριακό Grand Prix), έχει πλέον τον κορυφαίο σχεδιαστή της σύγχρονης ιστορίας του σπορ, Adrian Newey, να δουλεύει προσεκτικά στην αναζήτηση λύσεων.

Ο Βρετανός μέχρι πρότινος μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στην επίβλεψη του τμήματος σχεδιασμού της Red Bull Racing και τον σχεδιασμό της Βαλκυρίας, του εντυπωσιακού hypercar που δημιουργήθηκε από κοινού με την Aston Martin, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο εταιρειών. Τώρα όμως, στο μυαλό του είναι μόνο η RB13.

"Άκουσε πολύ προσεκτικά όσα έλεγαν οι οδηγοί στο περιθώριο του ισπανικού Grand Prix. Ήταν σα να είχαν επισκεφτεί τον γιατρό. Ήθελε πολύ να κατανοήσει όσα εκείνοι ένιωθαν και είμαι σίγουρος πως θα μπορέσει να εξελίξει το ‘πακέτο’ μας κατάλληλα. Το Χειμώνα μοίραζε το χρόνο του αλλά μετά τις δοκιμές της Βαρκελώνης, εμπλέκεται περισσότερο. Κι αυτό θα συνεχιστεί", είπε ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner.

Τα παραπάνω δεν αλλάζουν την επιθυμία του Newey να μην έχει πλήρη εμπλοκή στη Formula 1. Όμως οι δύσκολοι καιροί, απαιτούν δύσκολες αποφάσεις…

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ