FORMULA 1

Σε οριακό επίπεδο οι σχέσεις McLaren και Honda

Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. 
Saturday 15 April 2017.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _O3I7197
Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Saturday 15 April 2017. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _O3I7197 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Η βρετανική ομάδα είναι έτοιμη να δρομολογήσει διαζύγιο με την ιαπωνική εταιρεία.

Οι σχέσεις της McLaren με τη Honda είναι από καιρό σε τεντωμένο σκοινί, μόνο που πλέον ο… ακροβάτης φαίνεται πως χάνει την ισορροπία του. Η αδυναμία της ιαπωνικής εταιρείας να φέρει αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή στο Grand Prix του Καναδά που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, φαίνεται πως είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Zak Brown, πλέον η κατάσταση είναι οριακή!

"Η εκτελεστική επιτροπή μας έχει δώσει εντολές. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε άλλη μία σεζόν έτσι, απλά ελπίζοντας. Δεν θέλω να αναφερθώ στις επιλογές μας. Θα προτιμούσαμε να κατακτήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη Honda. Όμως κάποια στιγμή έπρεπε να εξετάσουμε αν αυτός είναι εφικτός στόχος. Και έχουμε σοβαρές ανησυχίες σχετικά. Χαμένες προθεσμίες για αναβαθμίσεις, αναβαθμίσεις που δεν αποδίδουν όπως μας υπόσχονται, πόσο ακόμα μπορείς να ανέχεσαι τέτοιες καταστάσεις; Πλησιάζουμε στα όριά μας. Μέχρι τώρα η συνεργασία μας δεν έχει αποδώσει καρπούς. Μία χρονιά στην F1 είναι αιωνιότητα. Τρεις χρονιές είναι μία δεκαετία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι για πάντα", είπε ο Brown στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όλα αυτά σε μία σεζόν που εξελίσσεται ως τη χειρότερη στην ιστορία της McLaren, χειρότερη και από την πρώτη σεζόν της παρούσας συνεργασίας των δύο πλευρών, το 2015. Μόνο που τρία χρόνια μετά, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες.

"Στη Honda δουλεύουν πολύ σκληρά αλλά δείχνουν λίγο χαμένοι. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως δεν θα έχουμε στον Καναδά την αναβάθμιση που μας είχαν υποσχεθεί και μάλιστα δεν έχουμε καν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με αυτή. Πράγμα ανησυχητικό καθώς υποφέρουμε και δεν μπορούμε να καθόμαστε στάσιμοι για πάντα. Περιμέναμε με αγωνία αυτή την αναβάθμιση, το ίδιο και οι οδηγοί μας και είναι απογοητευτικό που δεν θα την έχουμε. Δεν είναι πως δεν προσπαθούν, απλά οι προσπάθειές τους δεν φέρνουν αποτελέσματα", είπε ο Brown.

Συμπέρασμα; Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο φινάλε της συνεργασίας της McLaren με τη Honda.

Photo Credits: McLaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ