FORMULA 1

Σαράντα θέσεις ποινής για Alonso

Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan.
Friday 23 June 2017.
Engineers work on the car of Sebastian Vettel, Ferrari SF70H, in the garage.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _O3I0525
Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan. Friday 23 June 2017. Engineers work on the car of Sebastian Vettel, Ferrari SF70H, in the garage. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _O3I0525 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Οι αναβαθμίσεις και τα προβλήματα στις υβριδικές μηχανές της Honda, συνεπάγονται εντυπωσιακές (αρνητικά) ποινές για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε καν είκοσι-δύο αλλά σαράντα θέσεις ποινής έχει πλέον ο Fernando Alonso ενόψει του grid του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Honda έφερε αναβαθμισμένο turbo και MGU-H για τον αγώνα του Μπακού που αποτελεί τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Κι αυτό διότι μετά από μόλις επτά αγώνες, τόσο ο Ισπανός όσο και ο teammate του έχουν χρησιμοποιήσει επτά κομμάτια από τα συγκεκριμένα μέρη της υβριδικής μηχανής, ενώ οι κανονισμοί έχουν όριο για όλη τη σεζόν (!) τα τέσσερα!

Όμως το ποινολόγιο δεν σταμάτησε εκεί. Η McLaren που δοκίμασε στα ελεύθερα της Παρασκευής το "Spec 3" της υβριδικής μηχανής της Honda, προχωράει σε πλήρη αλλαγή μονάδας ισχύος ενόψει των επίσημων διαδικασιών. Αυτή είναι "Spec 2", χωρίς δηλαδή όσα δοκιμάστηκαν χθες και επειδή θα χρησιμοποιηθεί νέα MGU-K, νέα MGU-H αλλά και νέος υπέρ-τροφοδότης, ο οδηγός από το Οβιέδο θα πάρει άλλες 25 θέσεις ποινής.

Μαζί τις 15 που ξέραμε ήδη, φτάνει τις 40. Ευτυχώς που οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και οι ποινές αυτές δεν μεταφέρονται στους επόμενους αγώνες. Έτσι ο Ισπανός όπως και να έχει, ακόμα κι αν χρειαστεί κι άλλες αλλαγές, απλά θα εκκινήσει από την ουρά του grid του αγώνα της Κυριακής.

Photo credits: McLaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ