FORMULA 1

Σαν... εχθροί Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον

Σαν... εχθροί Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes, Τότο Βολφ αναφέρθηκε στην επιδείνωση της σχέσης των Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον τους τελευταίους μήνες (video).

Ο Λιούις Χάμιλτον και ο Νίκο Ρόσμπεργκ αγωνίστηκαν στην ίδια ομάδα στα πρώτα τους βήματα, συνδέονταν με φιλία ετών, ενώ υπήρξε αλληλοσεβασμός στην κοινή πορεία τους στη Φόρμουλα 1.

Το 2013 ο Χάμιλτον αντικατέστησε τον Μίχαελ Σουμάχερ στη Mercedes, ξαναβρίσκοντας τον Ρόσμπεργκ στην ίδια ομάδα. Δεν σημειώθηκε κανένα αρνητικό περιστατικό.

Φέτος ωστόσο που διαθέτουν το καλύτερο μονοθέσιο και είναι διεκδικητές του τίτλου έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά και από τις δύο πλευρές. Με αποκορύφωμα το Σπα και την κίνηση του Ρόσμπεργκ στον Χάμιλτον στην αρχή του αγώνα.

Σε ρόλο... διαιτητή ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, Τότο Βολφ που μίλησε για τη σχέση των δύο οδηγών που χειροτερεύει-και πιθανότατα θα γίνει ακόμα χειρότερη-στους τελευταίους έξι αγώνες.

" Έχει αλλάξει η σχέση τους, από μια σχεδόν αρμονική συνύπαρξη στο ξεκίνημα της σεζόν σε μια έντονη στιγμή, όπου σχεδόν συνειδητοποίησαν πως είναι δύο εχθροί που διεκδικούν τον παγκόσμιο τίτλο. Μαθαίνουν στην πορεία. Αυτοί οι οδηγοί γαλουχήθηκαν σε όλη τους τη ζωή με την ιδέα να κατακτήσουν τον τίτλο των οδηγών στη Φόρμουλα 1. Τώρα διαθέτουν το ίδιο μονοθέσιο, ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον για αυτό το τρόπαιο. Ένας θα νικήσει και ο άλλος θα αποτύχει. Είναι μια διαφορετική εμπειρία".

Ο Βολφ χαρακτήρισε "αδίστακτους" τους 22 οδηγούς της Φόρμουλα 1 και δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο το κοινό θεωρούσε πως ο Ρόσμπεργκ είναι ο "Mr. Nice Guy". Όσο για τον Χάμιλτον και το διαφορετικό τρόπο ζωής του συγκριτικά με τους συναδέλφους του ο Βολφ πρόσθεσε "... ά λλοι δεν χρειάζονται τα σκυλιά τους, το Λος Άντζελες τη μουσική. Ο Λιούις τα έχει ανάγκη όλα αυτά. Είναι η προσωπικότητα του και λειτουργεί καλά όταν τα έχει αυτά".

Πάντως η θερμή αγκαλιά των δύο οδηγών στον πρώτο αγώνα που ανέβηκε στο βάθρο ο Ρόσμπεργκ (σ.σ. στο Αυστραλιανό GP το 2008) αποτελεί πλέον μακρινή ανάμνηση (σ.σ. στο 1:24 του video).

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ