FORMULA 1

Ρόσμπεργκ: "Χωρίς ρίσκο στον αγώνα"

Ρόσμπεργκ: "Χωρίς ρίσκο στον αγώνα"

Ο Γερμανός λέει ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει κάθε απρόοπτο στο GP Ουγγαρίας, από την αξιοπιστία της Mercedes μέχρι τις παραμέτρους που θα φέρει η (πολύ πιθανή) βροχή.

Τα συναπτά προβλήματα αξιοπιστίας της Mercedes δεν αφήνουν τον Νίκο Ρόσμπεργκ να εφησυχάσει ότι η μοναξιά του στην κορυφή του GP Ουγγαρίας, μιας και ο μοναδικός του αντίπαλος Λιούις Χάμιλτον θα βρίσκεται στην ουρά της εκκίνησης, θα είναι δεδομένη.

Πόσο μάλλον αν διαβάσει κανείς το μετεωρολογικό δελτίο, που προβλέπει βροχόπτωση στη διάρκεια του αγώνα. Είναι γνωστό ότι σε αυτές τις συνθήκες τίποτα -από άποψη στρατηγικής, εισόδου του οχήματος ασφαλείας και απρόοπτων εξελίξεων- δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι στο απολύτως ανώτερο μονοθέσιο της F1.

" Τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για μένα, φυσικά, διότι [ο Χάμιλτον] είναι ο ανταγωνιστής μου. Έχω μια δωρεάν ευκαιρία αύριο", είπε ο Ρόσμπεργκ. " Πρέπει να αποφύγω κάθε ρίσκο και να αποτρέψω να συμβούν πράγματα αχρείαστα, ώστε να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Επίσης, θα προτιμούσα να είχα μια μάχη με τον Λιούις μέσα στην πίστα, αυτό θα μου έδινε τη μέγιστη έκρηξη αδρεναλίνης. Δεν θα είναι μια μάχη σώμα με σώμα με τον Λιούις, αλλά και πάλι είμαι πολύ χαρούμενος".

Ο Γερμανός συμπλήρωσε, σχετικά με τη διαρροή λαδιού που προκάλεσε τη φωτιά στο μονοθέσιο του Χάμιλτον στις δοκιμές κατάταξης: " Είναι πάρα πολύ απογοητευτικό να παρουσιάζει το αυτοκίνητο μηχανικό πρόβλημα. Μου έτυχε κι εμένα, πριν από δύο αγώνες, στο Σίλβερστοουν. Είναι σκληρό, και δεν μπορείς να το ελέγξεις. Είναι κρίμα για την ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό τον τομέα".

" Έχω εκπλαγεί από την ικανότητά μας να κινηθούμε τόσο γρήγορα αυτό το τριήμερο. Ο κινητήρας μας είναι αναμφίβολα πολύ, πολύ δυνατός, όμως σε αυτή την πίστα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Η επίδοσή μας εδώ δείχνει πόσο καλό είναι και το αμάξωμα του μονοθεσίου μας. Χωρίς το [σύστημα ανάρτησης] FRIC εξακολουθούμε να βρίσκουμε το δρόμο μας, και με βάση το σχέδιο αυτής της πίστας είμαι χαρούμενος με τη θέση που βρισκόμαστε".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ