FORMULA 1

Ρόσμπεργκ: "Θέλω να αγχώσω τον Λιούις"

Ρόσμπεργκ: "Θέλω να αγχώσω τον Λιούις"

Ο Γερμανός είπε ότι πιέζοντας στο απόλυτο όριο, στο αυριανό GP του Άμπου Ντάμπι, φιλοδοξεί να ωθήσει τον Άγγλο σε ένα σφάλμα που θα του κοστίσει τη δεύτερη θέση.

Με την ενδέκατη φετινή του πολ ποζίσιον, στο Άμπου Ντάμπι, ο Νίκο Ρόσμπεργκ άσκησε περαιτέρω πίεση στον αντίπαλό του για τον φετινό τίτλο της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον - όμως ο Γερμανός δήλωσε ότι αυτό ήταν ένα μόνο μικρό βήμα για το πρωτάθλημα.

" Ήμουν πολύ χαρούμενος με τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και καταφέραμε να κάνουμε έναν καλό γύρο σήμερα - αλλά αυτό είναι μόνο ένα βήμα, και μάλιστα μικρό. Αυτό το τριήμερο έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, και όχι με την πολ ποζίσιον".

Δεδομένου ότι ο Χάμιλτον μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής ακόμα κι αν τερματίσει δεύτερος, πίσω από τον Ρόσμπεργκ, ο Γερμανός είπε: " Θα ήταν σπουδαίο αν έμπαινε και μια Williams ανάμεσά μας [στις δοκιμές κατάταξης], αλλά αυτό μπορεί πάντοτε να συμβεί αύριο".

" Οι δοκιμές κατάταξης ήταν μια από τις ισχυρές πτυχές μας φέτος, αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα στο αγωνιστικό τριήμερο. Οι Κυριακές είναι που μετράνε και σε αυτές είναι που άρχισα να βελτιώνομαι λίγο τελευταία - όπως στο Ιντερλάγκος, για παράδειγμα, που κατάφερα να κάνω ένα καλό βήμα. Αυτό θέλω να κάνω πάλι αύριο".

Ψυχολογικό παιχνίδι

Σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής (23/11, 15:00), ο Ρόσμπεργκ συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσει την πίεση για να αγχώσει τον Χάμιλτον και να τον ωθήσει σε ένα οδηγικό λάθος - σαν αυτό που ο Άγγλος έκανε στο Ιντερλάγκος προσπαθώντας να περάσει τον Γερμανό μέσω της διαδικασίας του δεύτερου πιτ-στοπ.

" Φυσικά, η πίεση είναι μια από τις ελπίδες που έχω. Αν ο Λιούις νιώθει την πίεση και ως αποτέλεσμα αυτής κάνει τα λάθη, σχεδόν όπως σήμερα -δεν το έχω δει, αλλά για να το λέτε...- και σχεδόν όπως στη Βραζιλία, τότε αυτή είναι η ευκαιρία που ψάχνω και που θα προσπαθήσω να προκαλέσω".

" Θα πιέζω στο απόλυτο όριο διαρκώς για να προσπαθήσω να κρατήσω το επίπεδο ιδιαίτερα ψηλά. Μόνο αυτό μπορώ να κάνω, βασικά, να προσπαθήσω να κερδίσω και να κρατήσω έντονη την πίεση", κατέληξε ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ