FORMULA 1

Ρόσμπεργκ: "Αχρείαστο το λάθος μου"

Ρόσμπεργκ: "Αχρείαστο το λάθος μου"

"Είχα στον έλεγχό μου το πλεονέκτημα στη στροφή" είπε ο Γερμανός για το μπλοκάρισμα στα φρένα στον πρώτο γύρο, που του κόστισε τη νίκη στο GP Ρωσίας.

Το μπλοκάρισμα στα φρένα του Νίκο Ρόσμπεργκ στη δεύτερη στροφή του GP Ρωσίας, που του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στο Σότσι και τον άφησε 17 βαθμούς πίσω από τον νικητή Λιούις Χάμιλτον στη μάχη του φετινού τίτλου της Formula 1, ήταν αποκλειστικά δικά του σφάλμα - και μάλιστα «αχρείαστο», όπως είπε.

Ο Ρόσμπεργκ πήρε την πρωτοπορία στην εκκίνηση από τον κάτοχο της πολ ποζίσιον Χάμιλτον, αλλά το παρατεταμένο και βίαιο μπλοκάρισμά του στα φρένα της στροφής 2 τον ανάγκασε στο τέλος του πρώτου γύρου να μπει στα πιτς για να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα του εμπρός ελαστικά. Ακολούθησε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη του Γερμανού, από την προτελευταία θέση στο 2ο γύρο μέχρι τη δεύτερη θέση στον τερματισμό.

« Ήταν λάθος από μέρους μου», είπε. «Απλώς φρέναρα πολύ αργά, αυτό ήταν όλο. Εντελώς αχρείαστο. Είχα στον έλεγχό μου το πλεονέκτημα στη στροφή. Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτό. Μετά έμεινα με τετραγωνισμένα ελαστικά μπροστά, δεν μπορούσα καν να δω που πήγαινα [από τους κραδασμούς] και αναγκάστηκα να μπω στα πιτς».

« Σκέφτηκα πως αυτό ήταν το τέλος της μέρας για μένα, όμως είμαι εν μέρει ικανοποιημένος που κατάφερα να ανέβω όλο το δρόμο μέχρι τη δεύτερη θέση. Όλα οφείλονται στο αυτοκίνητό μου, ήταν απίστευτο σήμερα και αυτό μου επέτρεψε να ανελιχθώ στην κατάταξη. Εκ των υστέρων, ξέρω ότι θα μπορούσα να είχα πιέσει περισσότερο στον αγώνα. Είναι πάντα εύκολο να ξέρεις περισσότερα μετά τον αγώνα. Στον τερματισμό τα ελαστικά μου ήταν μια χαρά. Είναι κρίμα, αλλά είναι και δύσκολο να προβλέψεις κάτι τέτοιο στη διάρκεια του αγώνα».

Ο Γερμανός, πάντως, στο τέλος του αγώνα δεν είχε χάσει τη διάθεσή του και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου παγκοσμίου πρωταθλήματος κατασκευαστών στην ιστορία της Mercedes στη Formula 1: « Ο μισός εαυτός μου είναι πολύ απογοητευμένος επειδή τα έκανα θάλασσα, ο άλλος μισός μου είναι χαρούμενος για την ομάδα, γιατί όλοι το άξιζαν τόσο πολύ - το πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι ο σπουδαιότερος τίτλος της χρονιάς και μπορώ να χαμογελάσω λίγο».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ