FORMULA 1

Ρόσμπεργκ: "Ο Λιούις ήταν ο καλύτερος όλων φέτος"

Ρόσμπεργκ: "Ο Λιούις ήταν ο καλύτερος όλων φέτος"

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν στάθηκε στα μηχανικά του προβλήματα, λέγοντας ότι ο Χάμιλτον έτσι κι αλλιώς θα έπαιρνε μια επάξια νίκη στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν έψαξε δικαιολογίες στα μηχανικά προβλήματα που τον άφησαν στην 14η θέση του GP του Άμπου Ντάμπι και συνέβαλλαν στην απώλεια του φετινού τίτλου της F1, λέγοντας ότι ο Λιούις Χάμιλτον άξιζε περισσότερο φέτος να γίνει πρωταθλητής - και ότι έτσι κι αλλιώς θα το έπραττε κερδίζοντας τον αγώνα του αραβικού Εμιράτου.

«Σε τελική ανάλυση, ο αγώνας μου δεν έκανε διαφορά γιατί ο Λιούις κέρδισε δίκαια έτσι κι αλλιώς», είπε. «Οπότε δεν θέλω να σταθώ στο πρόβλημα που είχα σήμερα ή τίποτα τέτοιο. Άξιζε να κερδίσει σήμερα και επίσης άξιζε το πρωτάθλημα. Ήταν φέτος λίγο, ελάχιστα καλύτερος, οπότε το αξίζει απόλυτα. Έκανε μια εκπληκτική χρονιά, εκπληκτική δουλειά και ήταν ο καλύτερος οδηγός του σπορ φέτος, αναμφίβολα.

Είχαμε μια σπουδαία μάχη και για αυτό αγωνίζομαι, για τέτοιες μάχες, για να αντιμετωπίζω τον Λιούις στην ομάδα. Η μάχη ήταν πολύ έντονη ενίοτε, φυσικά, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν φανταστική και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος της ομάδας σε μια τέτοια στιγμή. Ήταν πολύ ιδιαίτερο. Το να έχω τέτοιο αυτοκίνητο ήταν απίστευτο».

Αυτός ο αγώνας «ήταν μια εκπληκτική εμπειρία για μένα. Ποτέ στο παρελθόν δεν έζησα τόση υποστήριξη από όλους, από υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο, ακόμα και Βρετανούς. Ξέρω ότι οι πιο πολλοί Βρετανοί ήταν εδώ για τον Λιούις αλλά ήταν πολύ ωραίο που με χειροκρότησαν μετά τις δοκιμές κατάταξης και μου προσέφεραν την αναγνώρισή τους».

Φυσικά, ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατέληξε λέγοντας ότι θα επιστρέψει το 2015 για να διεκδικήσει εκ νέου το πρωτάθλημα της F1: «Υπάρχουν πολλά ισχυρά σημεία πάνω στα οποία μπορώ να βασιστώ για τη νέα χρονιά. Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν ο καλύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά πρέπει να βρω κάτι παραπάνω στους αγώνες και θα το βρω. Δεν θα είναι εύκολο να βελτιωθώ και να βρω αυτό το κάτι παραπάνω, αλλά ξέρω σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψω και θα πιέσω όσο μπορώ».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ