FORMULA 1

Ρόσμπεργκ ο Ισπανός!

Ρόσμπεργκ ο Ισπανός!

Πρώτη νίκη φέτος για τον Νίκο Ρόσμπεργκ στο ισπανικό Grand Prix στη Βαρκελώνη. 1-2 για τη Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί χάρη στην καλύτερη στρατηγική από τη Ferrari.

Προσγείωση στην πραγματικότητα. Η Mercedes επέστρεψε δριμύτερη μετά την διακοπή του Πρωταθλήματος στην Catalunya και χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης, πανηγύρισε το τρίτο φετινό της 1-2 σε σύνολο 5 αγώνων.

Νικητής αυτή τη φορά ήταν ο Nico Rosberg που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα ιδανικό γι' αυτόν Σαββατοκύριακο στην ισπανική πίστα, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη για το 2015 -9η συνολικά στην καριέρα του-, τερματίζοντας 17+" μπροστά από τον ομόσταβλό του και ρίχνοντας γύρο μέχρι και τον 7ο της τελικής κατάταξης, Daniel Ricciardo.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

O 29χρονος Γερμανός δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του αγώνα, ούτε από τον Lewis Hamilton που στην πορεία του αγώνα γύρισε σε διαφορετική στρατηγική (2 pit stops έναντι 3 του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή), ούτε και από τον Sebastian Vettel που θεωρητικά αποτελούσε απειλή.

Ο Hamilton ήταν από τους χαμένους της εκκίνησης, βλέποντας τον Vettel να τον περνάει και να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση. Ο Γερμανός παρέμεινε εκεί και μετά την πρώτη επίσκεψη στα pits, όπου ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε περί τα τρία δευτερόλεπτα εξαιτίας προβλήματος στον πίσω αριστερό τροχό.

Έχοντας θέμα με την ισορροπία της Mercedes, ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος επέμενε πως δεν θα μπορούσε να περάσει τον Vettel εντός πίστας. Έτσι, οι άνθρωποι της Mercedes αποφάσισαν να αλλάξουν στρατηγική -να πάνε σε τρία pit stops- η οποία απέδωσε καρπούς και με το παραπάνω.

Ο Vettel από την πλευρά του, το πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να “απαντήσει” στον Hamilton που ήταν εξαιρετικός με τη σκληρή γόμα, κλείνοντας συνεχώς τη διαφορά από το Γερμανό και εκμηδενίζοντας κάθε ελπίδα του όταν έβαλε για τους 14 τελευταίους γύρους τη μέση γόμα.

Βγαίνοντας από τα pits μετά την τρίτη του επίσκεψη για αλλαγή ελαστικών, ο Ηamilton είχε διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων από τον Vettel, η οποία μέχρι την πτώση της καρό σημαίας εκτοξεύτηκε στα 27,7”! Και οι φωνές του Γερμανού για απώλεια χρόνου στα ντουμπαρίσματα δεν αποτελούν δικαιολογία. Η διαφορά του δε από τον νικητή ήταν στα 45,3”!

"' Ήταν το τέλειο ΣΚ, ξεκινώντας από την pole position και παίρνοντας τη νίκη. Επιτέλους έκανα την τέλεια εκκίνηση που χρειαζόμουν και είμαι πολύ χαρούμενος", σχολίασε πανευτυχής ο Rosberg.

" Ο Nico επέστρεψε και είμαι χαρούμενος γι' αυτόν. Το πιο σημαντικό όμως για το μέλλον είναι ότι ο Vettel ήταν 45 δευτερόλεπτα πίσω μας", ήταν το σχόλιο που έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της Mercedes και τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Niki Lauda.

" Έκανα κακή εκκίνηση, είχα αρκετό σπινάρισμα. Ο Nico έκανε φανταστική δουλειά. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα που μπόρεσα να τερματίσω στη 2η θέση", δήλωσε ο Hamilton που προηγείται με 20 βαθμούς διαφορά του Rosberg στο Πρωτάθλημα.

" Έκανα καλή εκκίνηση, αλλά όταν η Mercedes (του Hamilton) γύρισε σε στρατηγική τριών pit stops ήταν πολύ γρήγορη", σημείωσε από την πλευρά του ο Vettel.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas με τη Williams, με τον συμπατριώτη του, Kimi Raikkonen να προσπαθεί στο τέλος να του πάρει τη μπουκιά από το στόμα, χωρίς επιτυχίας όμως.

Ο Felipe Massa ήταν έκτος, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι: Daniel Ricciardo, Romain Grosjean, Carlos Sainz και Daniil Kvyat. Οι δυο τελευταίοι μάλιστα είχαν επαφή στον τελευταίο γύρο, με τους αγωνοδίκες να εξετάζουν το περιστατικό.

Άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η McLaren, με τον Jenson Button να τερματίζει μόλις 16ος και τον Fernando Alonso να εγκαταλείπει στον 28ο γύρο με πρόβλημα στο σύστημα πέδησης. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να τραυματίσει και τους ανθρώπους της ομάδας του μπαίνοντας στα pits για αλλαγή ελαστικών.

Ο 6ος αγώνας της χρονιάς διεξάγεται στις 24 του μηνός στο Monaco.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

GP Ισπανίας - QP: Έσπασε το... κατεστημένο ο Rosberg!

Spanish GP Preview (VIDEOS)

Οι προκλήσεις της Catalunya

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ