FORMULA 1

Red Bull με κινητήρες... TAG Heuer το 2016!

Red Bull με κινητήρες... TAG Heuer το 2016!

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Renault για την εξαγορά της Lotus F1 και την συμμετοχή της με αμιγώς δική της ομάδα στο Πρωτάθλημα της F1 από το 2016, ακολούθησε αυτή της Red Bull, αναφορικά με τους κινητήρες που θα χρησιμοποιήσει του χρόνου.

Και εδώ είναι η έκπληξη για την οποία μας είχε προϊδεάσει από την Πέμπτη η αυστριακή ομάδα. Η συνεργασία με τη Renault θα συνεχιστεί για 10η σεζόν, αλλά οι μονάδες που θα κινούν τις RB12 θα φέρουν το brand της TAG Heuer!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο διάσημος ελβετικός οίκος ωρολογοποιϊας που ολοκλήρωσε προσφάτως την πολυετή συνεργασία του με την McLaren, επέλεξε να παραμείνει στην F1, συνεχίζοντας την παρουσία της μέσω της Red Bull. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η επίσημη ονομασία του επόμενου μονοθεσίου της αυστριακής ομάδας θα είναι Red Bull Racing-TAG Heuer RB12.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η TAG δίνει το όνομά της σε κινητήρες. Πίσω στα '80s, οι κινητήρες turbo της Porsche που κινούσαν τις McLaren έφεραν το συγκεκριμένο brand name. Αυτό συνέβη από το 1983 έως και το 1987 με τη συνεργασία να στέφεται με επιτυχία κατακτώντας δύο τίτλους κατασκευαστών (1984, 1985) και τρεις οδηγών (Niki Lauda/1984, Alain Prost/1985, 1986).

Προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος που τις προάλλες στο περιθώριο του Grand Prix του Abu Dhabi ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner είπε ερωτηθείς για τους κινητήρες που θα χρησιμοποιεί η ομάδα του χρόνου: « Δεν νομίζω ότι ο Ron Dennis θα χαρεί με αυτό που θα συμβεί».

« Η TAG Heuer και η Red Bull είναι δύο εξαιρετικά brands που έχουν και τα δύο πάθος για τους αγώνες και τη θέληση να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Αυτή η μοναδική συνεργασία αποτελεί του λόγου το αληθές. Η TAG Heuer αποτελεί εδώ και χρόνια σύμβολο της F1 και είμαστε ενθουσιασμένοι που επέλεξαν να συνεχίσουν την σχέση τους με το σπορ μέσω ημών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Horner που αναφέρθηκε και στη Renault, επιβεβαιώνοντας μάλιστα τα σενάρια που θέλουν την εταιρεία Ilmor, του γκουρού των κινητήρων, Mario Illien να εμπλέκεται στην εξέλιξη του κινητήρα της γαλλικής εταιρείας: « Είμαστε, επίσης, χαρούμενοι που βλέπουμε τη Renault να επιβεβαιώνει την μακροχρόνια δέσμευσή της στην F1 και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την συνεισφορά τους στην ομάδα μας από το 2007. Η συνεργασία στο τεχνικό κομμάτι με την Ilmor μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και ανυπομονούμε για την έναρξη της επόμενης σεζόν».

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Daniel Ricciardo και Daniil Kvyat θα είναι οι πιλότοι της Red Bull και το 2016.

<
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ