FORMULA 1

QP: 2η σερί pole για Rosberg

HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 29: Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 29, 2016 in Hockenheim, Germany.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 29: Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 29, 2016 in Hockenheim, Germany. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Μετά την Ουγγαρία poleman και στο Hockenheim ο Rosberg με τον Hamilton 2ο και τον Ricciardo 3o.

Το Σάββατο το μεσημέρι στο Hockenheim, ο Nico Rosberg πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη pole μετά την Ουγγαρία και 5η για το 2016, ενώ φυσικά ήταν αυτός ο νικητής στην εσωτερική μάχη Mercedes με τον Hamilton που θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από τη 2η θέση.

Παρηγοριά... στον άρρωστο το γεγονός ότι οι Red Bull μοιάζουν σχετικά ανταγωνιστικές στη γερμανική πίστα με τον Daniel Ricciardo να παίρνει την 3η θέση αρκετά κοντά στον Rosberg.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Αυτή ήταν η 27η pole στην καριέρα του πολιτογραφημένου Γερμανού (2η στο Hockenheim) και ήρθε εντός έδρας και χωρίς αυτή τη φορά να υπάρχουν αμφισβητήσεις ή διαμάχες. Δεν ήταν μόνο πεντακάθαρη, αλλά ο Rosberg κατάφερε να επικρατήσει έναντι του team-mate του στη μάχη για το 1-2 στην αυριανή εκκίνηση για το GP Γερμανίας παρότι στην πρώτη προσπάθειά του στο Q3 είχε προβλήματα με τα ηλεκτρονικά και αναγκάστηκε να πάει πίσω στα pit για ένα... restart. Η επανεκκίνηση επανέφερε πλήρως την W07 του Γερμανού και με μία και μόνο προσπάθεια στο Q3 κατάφερε να πάρει και την pole από τον Hamilton.

Ο Rosberg σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:14.363 και είχε αρκετά καύσιμα για δύο προσπάθειες παρά το αρχικό του πρόβλημα. Ο Hamilton βελτίωσε στη δεύτερή του προσπάθεια αλλά είχε ένα μπλοκάρισμα στη φουρκέτα Spitzkehre, που του κόστισε 0.2 s σε σχέση με το χρόνο του Rosberg, ο οποίος τελικά ήταν και ο νικητής της εσωτερικής διαμάχης Mercedes. Στη συνέντευξη τύπου βεβαίως ο Βρετανός έδειχνε ενοχλημένος παρότι προσπαθούσε να το κρύψει, αλλά τελικά η κακή ηθοποιία του για να κρύψει τη δυσαρέσκειά του από το αποτέλεσμα φανερώνει ακριβώς αυτό που θέλει να κρύψει.

Και αν στην Ουγγαρία υπήρχε αμφισβήτηση για την pole λόγω κίτρινης σημαίας στην τελευταία γρήγορη προσπάθεια των πιλότων στο Q3 (κάποιοι θεώρησαν ότι ο Rosberg δεν έκοψε ως όφειλε όπως ο Hamilton παρότι οι αγωνοδίκες τον κάλεσαν και δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο), στο Hockenheim ο Βρετανός μάλλον θα πρέπει να... βγάλει και το καπέλο στον Rosberg που υπό το στρες των προβλημάτων με τα ηλεκτρονικά στο μονοθέσιό του και με μία και μόνο προσπάθεια κατάφερε να είναι τελικά μπροστά του.

ΚΟΝΤΑ Η RED BULL

Παρότι η Mercedes «κλείδωσε» την πρώτη σειρά του grid, το... κενό με τη Red Bull δεν είναι και πολύ μεγάλο. Ο Ricciardo ήταν μόλις 0.363 s πίσω από τον Risberg παρότι δεν κατάφερε να κάνει πολύ καλό δεύτερο sector στην τελευταία του γρήγορη προσπάθεια. Ο Max Verstappen με τη δεύτερη RB12 ήταν μόλις 0.108 s πιο αργός από τον team-mate στην 4η θέση και μπροστά από τις δύο Ferrari οι οποίες τελικά δεν κατάφεραν να σπάσουν το... φράγμα του 1:14.

Παρότι κάτι τέτοιο δεν φαινόταν στις ελεύθερες δοκιμές, ο Kimi Raikkonen (1:15.142) τελικά κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον team-mate του Sebastian Vettel (1:15.315) για 4η φορά μέσα στο 2016. Ο Γερμανός της Ferrari δεν κατάφερε να κάνει και πολλά μπροστά στους ομοεθνείς του το Σάββατο και θα ξεκινήσει από την 6η θέση τον αυριανό αγώνα.

Ένας ακόμα Γερμανός βρίσκεται στην 7η θέση. Ο Nico Hulkenberg με την Force India σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:15.510 και θα βρίσκεται στην 4η σειρά της εκκίνησης. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Valtteri Bottas με την Williams (1:15.530), η δεύτερη Force Inida του Sergio Perez (1:15.537) και η δεύτερη Williams του Felipe Massa (1:15.615).

Ο Esteban Gutierrez με την Haas δεν κατάφερε να μπει στο Q3 μόλις για 0.184 s αλλά είναι μπροστά από τη McLaren του Jenson Button στην 12 θέση. Ο Carlos Sainz με την Toro Rosso ξεκινάει τον αυριανό αγώνα μπροστά από τη δεύτερη McLaren του Fernando Alonso στην 14η θέση. Ο Ισπανός ανοίχτηκε πολύ στη στροφή στη είσοδο του σταδίου και τραυμάτισε το πάτωμα της McLaren.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Γερμανίας - FP2: Rosberg και πάλι
GP Γερμανίας - FP1: Με το δεξί ο Rosberg
German Grand Prix
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ