FORMULA 1

Πώς θα δελεάσει τον Alonso η Renault;

Πώς θα δελεάσει τον Alonso η Renault;

Η Renault ενδιαφέρεται για τον Fernando Alonso αλλά δεν θα του τάξει λαγούς με πετραχήλια.

Στο τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2006, ο Fernando Alonso άφησε τη Renault αναζητώντας νέες προκλήσεις, μιας και είχε ήδη κατακτήσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα μαζί της. Μία δεκαετία μετά και παρότι κατά γενική ομολογία είναι ίσως ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός στο grid, δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ξανά στο θρόνο, παρά τα περάσματά του από τις παραδοσιακές δυνάμεις McLaren (δις) και Ferrari.

Στο τέλος της σεζόν που διανύουμε ολοκληρώνεται το τριετές συμβόλαιό του με τη McLaren και με τη Honda να βρίσκεται για μία ακόμα σεζόν στο πουθενά, καταδικάζοντάς τον να μάχεται πολύ μακριά από την κορυφή, εύλογα έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία σχετικά με το μέλλον του. Ένα από τα ρεαλιστικά σενάρια, είναι αυτό που τον θέλει να οδηγεί για τρίτη φορά στην καριέρα του μονοθέσιο της Renault.

Πως όμως θα τον πείσουν οι Γάλλοι να ενταχθεί ξανά στο δυναμικό τους; Διδασκόμενος από το πάθημα της McLaren-Honda, ο διευθυντής της Renault F1, Cyril Abiteboul, δεν θέλει να κάνει το ίδιο λάθος. Δεν θέλει λοιπόν να του υποσχεθεί πως το 2018 η ομάδα του θα κάνει πρωταθλητισμό.

"Δεν είμαι εδώ για να κοροϊδέψω κάποιον. Δεν ζω στο παρελθόν. Η εμπλοκή μου στην F1 ξεκίνησε όταν ο Flavio Briatore και ο Fernando ήταν μία ομάδα, εργαζόμενοι εδώ στο Ένστοουν. Είμαι λοιπόν συναισθηματικά δεμένος με εκείνη την περίοδο. Όμως ξέρω πως οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Χρειαζόμαστε την κατάλληλη σύνθεση για το μέλλον και θα θέλαμε τον Fernando όμως δεν πιστεύω πως του χρόνου θα είμαστε σε θέση να μαχόμαστε για το πρωτάθλημα. Θέλουμε έναν οδηγό που να μας οδηγήσει εκεί αλλά που θα είναι και προετοιμασμένος να περιμένει μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα", είπε στο motorsport.com o Abiteboul.

Χαμηλό λοιπόν καλάθι και αυτή είναι η σωστή προσέγγιση από πλευράς Renault. Φανταστείτε όμως να πειστεί ο Alonso, τι δίδυμο θα κάνει με τον Nico Hulkenberg που έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο. Αν όχι το καλύτερο στο grid, σίγουρα ένα από τα καλύτερα…

Photo Credits: McLaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ