FORMULA 1

Πώς αλλάζουν οι καιροί...

Πώς αλλάζουν οι καιροί...

O Romain Grosjean εκλέχθηκε διευθυντής του GPDA και θα διαδεχθεί στη συγκεκριμένη θέση τον Jenson Button.

Πριν από μερικά χρόνια ο Romain Grosjean δεν συνοδευόταν από τη φήμη του πιο ασφαλούς οδηγού. Μάλιστα μετά τη χαοτική εκκίνηση του βελγικού Grand Prix του 2012, είχε τιμωρηθεί και με αποκλεισμό ενός αγώνα. Έκτοτε ωρίμασε ως οδηγός και μάλιστα σε βαθμό που αποτελεί νέο διευθυντή του συνδέσμου των οδηγών της Formula 1!

Κύριο μέλημα του GPDA (Grand Prix Drivers Association) είναι η ασφάλεια και θέση προέδρου έχει ο βετεράνος οδηγός Alex Wurz, που επί σειρά ετών δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο διευθυντές: ο ένας είναι ο Sebastian Vettel και ο δεύτερος είναι πλέον ο Grosjean.

Ο οδηγός της Haas παίρνει τη θέση του Jenson Button, που μιας και φέτος δεν συμμετέχει ως επίσημος οδηγός στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού (με εξαίρεση το Grand Prix του Μονακό όπου θα αντικαταστήσει τον Fernando Alonso, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω.

«Είμαι πολύ περήφανος που εκλέχθηκα από τους συναδέλφους μου ως διευθυντής του συνδέσμου. Μπορεί να μην έχουμε πάντα την ίδια γνώμη αλλά είμαστε ενωμένοι και θέλουμε το καλύτερο για το σπορ», είπε μεταξύ άλλων ο Grosjean.

Η σχετική ανακοίνωση ήρθε σήμερα, όμως η παραπάνω εξέλιξη αποφασίστηκε στη συνάντηση των μελών του συνδέσμου που έγινε στο περιθώριο του Grand Prix Ρωσίας, που έλαβε χώρα στο Σότσι το προηγούμενο Σαββατοκύριακό.

Photo: Haas F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ