FORMULA 1

Ψηφίζει Νέα Υόρκη ο Hamilton

Ψηφίζει Νέα Υόρκη ο Hamilton

Πώς και πώς περιμένει ο Βρετανός πιλότος της Mercedes την επέκταση της F1 προς τη Δύση.

Πριν μερικές ημέρες αναζωπυρώθηκε και μάλιστα για τα καλά το σενάριο διεξαγωγής ενός Grand Prix της Formula 1 στους δρόμους της Νέας Υόρκης .Δεν είναι ένα καινούριο σενάριο, ίσως όμως να είναι πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίησή του, με αρωγό τη νέα διοίκηση του σπορ.

Η Liberty Media έχει βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα επιδιώξει να δούμε κι άλλους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το σενάριο αυτό, ειδικά αν μιλάμε για αγώνα στο "Μεγάλο Μήλο", έχει βρει ήδη πολλούς υποστηρικτές. Ανάμεσά τους και οδηγοί, με τον Lewis Hamilton που ταξιδεύει άλλωστε συχνά στις ΗΠΑ για προσωπικούς λόγους, να υποδέχεται με ενθουσιασμό την πιθανότητα διεξαγωγής Grand Prix στη Νέα Υόρκη.

"Θα ήταν φοβερό! Πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε ένα Grand Prix στη Νέα Υόρκη. Γενικά, πρέπει να έχουμε στο καλεντάρι δύο αγώνες που να διεξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Θα ήταν απίστευτο, είναι μία σπουδαία πόλη κι αν ο αγώνας γινόταν στο New Jersey, το φόντο θα ήταν υπέροχο. Ειδικά αν ο αγώνας ήταν νυχτερινός. Αλλά και μέρα, δεν θα με πείραζε. Ίσως κάτι ανάλογο του Άμπου Ντάμπι, με τον αγώνα να διεξάγεται το σούρουπο. Το ηλιοβασίλεμα πάνω από την πόλη δίνει μία τρελή εικόνα", είπε ο Hamilton στο planetf1.com.

Για το 2018 ίσως να είναι δύσκολο να χωρέσει αυτός ο αγώνας στο πρόγραμμα, δεδομένης της επιστροφής της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας. Βέβαια στον κόσμο της F1, ποτέ μη λες ποτέ, αν και πιθανότερο είναι να τον δούμε από το 2019 στη θέση του GP της Σιγκαπούρης, καθώς η ασιατική χώρα δεν δείχνει πρόθεση να ανανεώσει το συμβόλαιο φιλοξενίας αγώνα.

Πάντως η Νέα Υόρκη… "ετοιμάζεται" αφού στις 15 και 16 Ιουλίου φιλοξενεί τον ένατο και τον δέκατο γύρο αντίστοιχα, του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula E.

Photo Credits: Mercedes AMG Media Site.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ