FORMULA 1

Πρώτος χρόνος από Bottas, σημάδια ζωής από McLaren

Großer Preis von Bahrain 2017, Samstag - Steve Etherington
Großer Preis von Bahrain 2017, Samstag - Steve Etherington DAIMLER AG

H Mercedes βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης και στη δεύτερη ημέρα του τεστ εξέλιξης στο Μπαχρέιν.

Μπορεί την περασμένη Κυριακή η Mercedes να μην πανηγύρισε τη νίκη στο Grand Prix του Μπαχρέιν, ωστόσο στις δύο ημέρες που ακολούθησαν οι οδηγοί της είχαν ρεζερβέ την πρώτη θέση της κατάταξης. Χθες ήταν ο Lewis Hamilton, σήμερα ήταν η σειρά του Valtteri Bottas!

Ο Φινλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.31.280, σε έναν πραγματικό μαραθώνιο κάτω από τον καυτό ήλιο στο "στολίδι του Κόλπου". Παρά το πρόβλημα που ακινητοποίησε τη W8 EQ Power+ λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα, συμπλήρωσε 143 γύρους! Αριθμός που ισοδυναμεί με σχεδόν 774 χιλιόμετρα!

Σχεδόν τρία δέκατα μακριά ήταν η Ferrari του Sebastian Vettel, όμως ο νικητής του τρίτου γύρου της σεζόν και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, είχε μία δύσκολη ημέρα. Αρχικά με διαρροή στα υδραυλικά της SF70H και στη συνέχεια με προβλήματα στην τηλεμετρία, που τον κράτησαν πολύ ώρα στα pits.

Μόνο το απόγευμα οδήγησε ο Carlos Sainz Jr αλλά πρόλαβε να σημειώσει τον τρίτο καλύτερο χρόνο, μπροστά από τη McLaren του Stoffel Vandoorne. Σημασία δεν είχε τόσο η επίδοση του Βέλγου, άλλωστε το γεγονός πως οι πρώτοι οκτώ κινήθηκαν στο ίδιο δευτερόλεπτο, μαρτυρά πως δεν… έβαλαν φωτιά στην άσφαλτο. Όμως το εντυπωσιακό είναι πως ενώ την περασμένη Κυριακή οι MCL έκαναν συνολικά 54 γύρους, ο Vandoorne έκανε 81!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Πρώτος χρόνος από Bottas, σημάδια ζωής από McLaren

Photo Credits: Mercedes AMG

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ