FORMULA 1

Πότε θα δούμε για πρώτη φορά τα νέα μονοθέσια;

Πότε θα δούμε για πρώτη φορά τα νέα μονοθέσια;

Οι ομάδες της Formula 1 δουλεύουν πυρετωδώς για τα νέα τους μονοθέσια. Μάθετε πότε θα γίνουν οι παρουσιάσεις και οι δοκιμές από κάθε κατασκευαστή.

Η αντίστροφη μέτρηση για την νέα αγωνιστική σεζόν στη Formula 1 έχει ξεκινήσει. Το Πρωτάθλημα ξεκινά το 3ήμερο 18-20 Μαρτίου με τον αγώνα της Αυστραλίας, στο Αlbert Park της Μελβούρνης. Δεν απέχουμε και πολύ μέχρι τότε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Οι ομάδες δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στα νέα τους μονοθέσια ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες στα δύο τετραήμερα δοκιμών εξέλιξης που θα φιλοξενηθούν στην πίστα της Catalunya στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής οι πέντε από τις έντεκα συνολικά ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα έχουν ανακοινώσει τα πλάνα τους για την παρουσίαση των μονοθεσίων τους.

Πρόκειται για τις: Red Bull, McLaren, Haas, Manor και Sauber. Οι υπόλοιπες, μεταξύ αυτών η Πρωταθλήτρια Mercedes, αλλά και η Ferrari που φιλοδοξεί να σπάσει τη γερμανική κυριαρχία, προς το παρόν δεν έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις και τα σχέδιά τους.

Τον… χορό θα ανοίξει η Red Bull στις 17 Φεβρουαρίου που θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στο Λονδίνο τη λιβρέα των φετινών μονοθεσίων της.

Γενικότερα, πάντως, μην περιμένετε φαντασμαγορικές παρουσιάσεις. Οι χρυσές εποχές που οι εταιρείες ξόδευαν πακτωλούς χρημάτων για μια παρουσίαση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι περισσότερες επιλέγουν να κάνουν τα αποκαλυπτήρια των νέων “πολεμικών” μηχανών στην πίστα, λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών ή διαδικτυακά, μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους.

Στους παρακάτω πίνακες μπορείτε να δείτε το πότε και το που θα παρουσιάσουν οι ομάδες τα μονοθέσιά τους, καθώς επίσης και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

Παρουσιάσεις νέων μονοθεσίων

ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ/ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΠΟΣ
Red Bull RB12/TAG Heuer 17/2 (μόνο τη λιβρέα) Λονδίνο
McLaren MP4-31/Honda 21/2 Online
Haas ???/Ferrari 22/2 Βαρκελώνη (Catalunya)
Manor MRT01/Mercedes 22/2 Βαρκελώνη (Catalunya)
Sauber C35/Ferrari 1/3 Βαρκελώνη (Catalunya)
Mercedes F1 W07/Mercedes ??? ???
Ferrari ???/Ferrari ??? ???
Force India VJM09/Mercedes ??? ???
Renault F1 ???/Renault ??? ???
Toro Rosso STR11/Ferrari ??? ???
Williams FW38/Mercedes ??? ???

Χειμερινές δοκιμές εξέλιξης

ΠΙΣΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Catalunya (Βαρκελώνη) 22 - 25 Φεβρουαρίου
Catalunya (Βαρκελώνη) 1 - 4 Μαρτίου

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

O Stoner επέστρεψε δριμύτερος και ορεξάτος στη Ducati! (VIDEO+PHOTOS)

Οδηγούμε στην Ισπανία: MV Agusta Brutale 800 (VIDEO)

82.000 δολάρια για το 500αράκι του Πάπα

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ