FORMULA 1

Πόσο κόστισε το ατύχημα του Alonso στη McLaren;

Πόσο κόστισε το ατύχημα του Alonso στη McLaren;

Κι όμως από τη διαλυμένη McLaren MP4-31 του Fernando Alonso αρκετά σημαντικά μέρη μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το σημαντικότερο, βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η υγεία του οδηγού. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Ισπανός βγήκε ανέπαφος από τα συντρίμμια του μονοθεσίου προς ανακούφιση όλων, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τις επιπτώσεις που είχε αυτό το τρομακτικό ατύχημα σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Η κινητήρια μονάδα έχει επιστρέψει στην Ιαπωνία όπου θα υποβληθεί σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή της και η έκταση των ζημιών που έχει υποστεί.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι τα περισσότερα εξαρτήματα της κινητήριας μονάδας έχουν καταστραφεί κατά το ατύχημα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε αν υπάρχουν κάποια που μπορούν να διασωθούν. Επομένως στον επόμενο αγώνα, στο Μπαχρέιν, θα χρησιμοποιήσουμε νέα κινητήρια μονάδα στο μονοθέσιό του”, ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τη Marca το κόστος της ζημιάς που υπέστη το μονοθέσιο ανέρχεται στα 300 χιλιάδες ευρώ. Ακόμα και το σασί δεν έχει βγει off καθώς οι ζημιές περιορίζονται στα σημεία που εδράζονται οι αναρτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επισκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί και πάλι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του μακροσκελούς Πρωταθλήματος.

H κορυφαία ισπανική αθλητική εφημερίδα ανέφερε, μάλιστα, πως ο κινητήρας, το κιβώτιο και το μόνοκοκ επέζησαν του σφοδρού ατυχήματος που είχε ο Ισπανός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον αγώνα της Αυστραλίας...

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Με το ίδιο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών και στο Μπαχρέιν!

O χρόνος μετρά αντίστροφα για το Μπαχρέιν

Αποχαιρετώντας τον "ιπτάμενο Ολλανδό"

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ