FORMULA 1

Πόσο άλλαξε τον Massa το ατύχημα του 2009;

BUDAPEST, HUNGARY - JULY 25:  Felipe Massa of Brazil and Ferrari is attended to by F.I.A. doctor Gary Hartstein, medical staff and marshalls following his accident during qualifying for the Hungarian Formula One Grand Prix at the Hungaroring on July 25, 2009 in Budapest, Hungary.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Το ατύχημα του Φελίπε Μάσα GETTY IMAGES

Για τον Felipe Massa ο αγώνας της Ουγγαρίας, που διεξάγεται το 3ήμερο 24-26 Ιουλίου, έχει ιδιαίτερη σημασία. Διαβάστε γιατί (VIDEO).

Ο Βραζιλιάνος επιστρέφει στην πίστα όπου στις 25 Ιουλίου του 2009 λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του μετά από το περίεργο παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα.

« Η Ουγγαρία είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα. Έχω πολλούς οπαδούς εκεί μετά το ατύχημα του 2009. Έκτοτε ο κόσμος είναι πραγματικά δίπλα μου και με στηρίζει και αυτό είναι εξαιρετικό», λέει ο πιλότος της Williams.

Tο ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια του Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του ουγγρικού GP ήταν ανατριχιαστικό καθώς ένα ελατήριο βάρους 800 γραμμαρίων εκτοξεύτηκε από το προπορευόμενο μονοθέσιο του Rubens Barrichello τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι τον Massa.

O κόσμος που βρισκόταν στις εξέδρες του Hungaroring «πάγωσε» βλέποντας τη Ferrari F60 ακυβέρνητη να πέφτει πάνω στα προστατευτικά ελαστικά και τον Βραζιλιάνο αναίσθητο μέσα στο κόκπιτ.

Η διαδικασία διακόπηκε άμεσα και ο πιλότος της Scuderia μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε κάταγμα στο κρανίο, εγκεφαλική βλάβη και βαριά διάσειση.

Έπειτα από επέμβαση που διήρκησε μια ώρα ο άτυχος οδηγός όντας σε φαρμακευτική καταστολή μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο Massa κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο, να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει στη δράση.

Μόνο που όπως επισημαίνει ο 34χρονος πιλότος, από κείνη τη μέρα άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο βλέπει τη ζωή.

« Συχνά με ρωτούν αν έχω επιστρέψει στην κατάσταση που ήμουν πριν και αν οδηγώ όπως πριν το ατύχημα. Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια: Ναι. Όσον αφορά στη δουλειά μου δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Ως άνθρωπος, όμως, το ατύχημα με άλλαξε. Με έκανε να δω με άλλο μάτι τη ζωή και να εκτιμήσω δέκα φορές περισσότερο συνηθισμένα πράγματα. Με ωρίμασε ως άνθρωπο. Όσον αφορά στα επαγγελματικά, τίποτα δεν άλλαξε, γιατί όταν κλείνεις τη ζελατίνα από το κράνος και βγαίνεις στην πίστα, κάνεις ό,τι έκανες και πριν, χωρίς να σκέφτεσαι το ατύχημα».

Διαβάστε περισσότερα στο Car and Driver:

Συνεχίζει με Ericsson - Nasr η Saube

Πείραμα-καμπανάκι για τις αυτοκινητοβιομηχανίες (VIDEO)

Yamaha XSR 700: Ρετρομόδα! (VIDEO)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ