FORMULA 1

Poleman ο Hamilton σε μεικτές συνθήκες

BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 17: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the European Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on June 17, 2016 in Baku, Azerbaijan.  (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 17: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the European Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on June 17, 2016 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) GETTY IMAGES

Με τη βροχή να παίζει δραματικό ρόλο στο Q3, ο Hamilton πήρε τελικά την pole, ενώ 2ος ξεκινάει ο Hulkenberg και 3ος ο Button.

Με τη βροχή να ξεκινάει προς το τέλος του Q2 και να σταματάει στα μέσα του Q3, ο Hamilton πήρε τελικά την pole στην Αυστρία με ελαστικά για στεγνό. Στη 2η θέση ο Rosberg που λόγω ποινής θα βρεθεί στην 7η και στην 3η ο Hulkenberg με την Force India που θα ξεκινήσει τελικά τον αυριανό αγώνα δίπλα στην Mercedes του Lewis από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Τον 4ο ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Spielberg στην Αυστρία κατέγραψε με την Ferrari ο Sebastian Vettel. Λόγω αλλαγής κιβωτίου όμως και αυτός όπως και ο Rosberg θα πέσει πίσω πέντε θέσεις για την εκκίνηση του αυριανού GP της Αυστρίας, όποτε θα πρέπει να δείτε στην 9η θέση για το κόκκινο μονοθέσιο του Vettel στην εκκίνηση για τον αγώνα της Κυριακής που ξεκινάει στις 15:00GR.

Με αυτά και με αυτά λοιπόν και με τις μικτές καιρικές συνθήκες να δίνουν έναν πραγματικά δραματικό τόνο στις κατατακτήριες στο Red Bull Ring, ο Lewis Hamilton κατάφερε στον τελευταίο του γρήγορο γύρο στο Q3, και αφού η πίστα είχε στεγνώσει, να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:07.922 και να πάρει την 54η pole της καριέρας του. Αυτή ήταν και η 5η pole position για τον βρετανό πιλότο της Mercedes για το 2016.

Το σημαντικότερο όμως όλων για τον Lewis είναι ότι βλέπει τους δύο μεγάλους αντιπάλους του αυτήν τη στιγμή για το πρωτάθλημα να ξεκινάνε αρκετά πιο πίσω. Λόγω αλλαγής κιβωτίου και οι δύο, τόσο ο team-mate του Hamilton, Nico Rosberg (1:08.465), από την 2η θέση θα ξεκινήσει τελικά 7ος, όσο και ο Vettel με την Ferrari (1:09.781) από την 4η θα εκκινήσει τελικά από την 9η.

Ωφελημένος τόσο ο Nico Hulkenberg με την Force India (1:09.285) που αντί για 3ος θα βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για το αυριανό GP, όσο και ο Jenson Button (1:09.900) που κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά μέσα στο 2016 μία McLaren στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης σε κατατακτήριες. Με τον Rosberg και Vettel να πέφτουν στις πιο πίσω θέσεις, στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθεί και η δεύτερη Ferrari του Kimi Raikkonen ο οποίος ήταν μόλις 0.001 s πιο αργός από τον Button.

Η πρώτη Red Bull βρίσκεται στην 5η θέση του grid και έτσι ο Daniel Ricciardo (1:09.980) θα ξεκινήσει από την 3η σειρά τον αυριανό εντός έδρας αγώνα. Η Williams του Valtteri Bottas (1:10.440) παρότι σημείωσε τον 8ο ταχύτερο χρόνο θα ξεκινήσει από την 6η θέση του grid, ενώ η δεύτερη Red Bull του Max Verstappen κερδίζει τελικά μόνο μία θέση στην εκκίνηση και θα ξεκινήσει από την 8η θέση πίσω από τον Rosberg. Ο Felipe Massa με την δεύτερη Williams είναι ο μόνος της ταχύτερης δεκάδας που δεν επωφελείται από τις ποινές και θα ξεκινήσει πίσω από τον Vettel τον αυριανό (3/7) αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Αυστρίας - FP1: Ρεκόρ με το "καλημέρα" από Rosberg
Έρχεται "καμπάνα" για Vettel στην Αυστρία
Austrian GP Preview (VIDEO+ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ