FORMULA 1

Pole-θρίλερ για Hamilton!

Pole-θρίλερ για Hamilton!

Mε περιπετειώδη τρόπο ο Lewis Hamilton εξασφάλισε την έβδομη pole position στο αυστριακό Grand Prix. Σαββατοκύριακο-εφιάλτης για τις δύο McLaren των Fernando Alonso και Jenson Button.

Μια από τα ίδια και στην Αυστρία, με τις Mercedes FW06 Hybrid να κυριαρχούν στις κατατακτήριες δοκιμές, κάνοντας για 6η φορά φέτος το 1-2. Μόνο που αυτή τη φορά το φινάλε στο έργο είχε δόση θρίλερ, καθώς τόσο ο Lewis Hamilton όσο και ο Nico Rosberg είχαν εξόδους κατά την τελευταία τους χρονομετρημένη προσπάθεια. Ακόμα κι έτσι όμως, οι χρόνοι που είχαν σημειώσει νωρίτερα στο Q3 ήταν αρκετοί για να τους φέρουν στο 1-2...

Στην pole position θα βρεθεί ο Hamilton που μετρά πλέον επτά φέτος και 45 συνολικά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας τον Sebastian Vettel στην τρίτη θέση της λίστας με τις περισσότερες pole positions στην ιστορία του σπορ.

Ο Βρετανός ήταν και ο πρώτος που υπέπεσε σε λάθος όταν έχασε τα φρένα στο τέλος της ευθείας εκκίνησης/τερματισμού την ώρα που ξεκινούσε την τελευταία του γρήγορη προσπάθεια. Στιγμές μετά, οι κάμερες στράφηκαν πάνω στην ακινητοποιημένη Mercedes του Nico Rosberg στην αμμοπαγίδα της τελευταίας στροφής, λίγο πριν ο Γερμανός πριν ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Κι αν στην περίπτωση του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή υπήρχε ένα αίσθημα ανακούφισης αφού δεν χάθηκε η pole position, για τον Rosberg η απογοήτευση ήταν διάχυτη καθώς με τον ομόσταβλό του νοκ άουτ, έχασε την ευκαιρία να κυνηγήσει την pole. Ο Sebastian Vettel έφερε την Ferrari στην τρίτη θέση, ενώ ο περσινός poleman στο Spielberg, Felipe Massa βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Με ανεβασμένο το ηθικό μετά την νίκη του στις 24 ώρες του Le Mans, ο Nico Hulkenberg κατάφερε να πλασαριστεί στην πέμπτη θέση, μπαίνοντας σφήνα στα μονοθέσια της Williams, καθώς o Valtteri Bottas έκλεισε τη διαδικασία έκτος.Ο Max Verstappen σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο με τον Daniil Kvyat να ακολουθεί. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Felipe Nasr - Romain Grosjean.

Αρνητική έκπληξη της διαδικασίας ήταν ο Kimi Raikkonen που αποχαιρέτησε τη διαδικασία μόλις στο Q1, από λάθος απολογισμό. Όταν, μάλιστα, ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα από τους ανθρώπους της ομάδας του δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του λέγοντας μάλιστα και κάποια… γαλλικά. Ο Φινλανδός ήταν μόλις 18ος, αλλά θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 14η θέση λόγω ποινών που έχουν επιβληθεί στα μονοθέσια της Red Bull και της McLaren για αλλαγές κινητήριων μονάδων και άλλων εξαρτημάτων.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι πιλότοι της McLaren θα πρέπει να εκτίσουν ποινή αφαίρεσης 25 θέσεων στο γκριντ ο καθένας - πράγμα που σημαίνει ότι μόνο σε αυτόν τον αγώνα δηλαδή η συνολική ποινή και για τους δύο είναι 50 θέσεις στο γκριντ!!! Και επειδή αυτό δεν είναι εφικτό μιας και ξεκινούν έτσι κι αλλιώς από τις πίσω σειρές της σχάρας εκκίνησης, θα τους επιβληθούν είτε ποινές διέλευσης από τα pits, είτε ποινές stop&go κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής (21/6, 15:00GR).

Από την άλλη, οι πιλότοι της Red Bull χάνουν από 10 θέσεις στη σχάρα εκκίνησης. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Kvyat θα βρεθεί στη 18η θέση, ενώ ο Ricciardo που ήταν 14ος στις κατατακτήριες δοκιμές, θα χρειαστεί να εκτίσει ποινή και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι κατακτήριες ξεκίνησαν σε βρεγμένο οδόστρωμα λόγω της βροχής που έπεσε νωρίτερα, αλλά γρήγορα η πίστα στέγνωσε και από τα intermidiates που χρησιμοποιήθηκαν γι' αρχή ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της ασφάλτου, γρήγορα οι πιλότοι πέρασαν στα slicks.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Vettel με προβλήματα

Στο χαλαρό οι Mercedes, προβλήματα ο Vettel

Πόσα κουμπιά/διακόπτες έχει ένα τιμόνι της F1

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ