FORMULA 1

Pole με ρεκόρ ο Hamilton!

Formel 1 - MERCEDES AMG PETRONAS, Großer Preis der USA 2016. Lewis Hamilton ;

Formula One - MERCEDES AMG PETRONAS, United States GP 2016. Lewis Hamilton;
Formel 1 - MERCEDES AMG PETRONAS, Großer Preis der USA 2016. Lewis Hamilton ; Formula One - MERCEDES AMG PETRONAS, United States GP 2016. Lewis Hamilton; DAIMLER AG

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Lewis Hamilton θα ξεκινήσει από την pole position στοAustin.

Σε μια από τις αγαπημένες του πίστες, ο 31χρονος Βρετανός θα επιδιώξει να συνεχίσει την πολύ καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει από το 2012 οπότε και διεξήχθη ο πρώτος αγώνας στο COTA, μετρώντας τρεις νίκες σε τέσσερις επισκέψεις. Όχι κι άσχημα, έτσι δεν είναι;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο Hamilton έφτασε στην 58η pole της καριέρας του -8η στο φετινό Πρωτάθλημα- χάρη στο εκπληκτικό 1:34.999 που σημείωσε στην τελευταία του προσπάθεια. Αυτός είναι και με διαφορά ο ταχύτερος γύρος που έχει γίνει ποτέ στην πίστα του Austin από μονοθέσιο της Formula 1.

O πρωτοπόρος της βαθμολογίας , Nico Rosberg που δεν έχει νικήσει ποτέ σε αυτήν την πίστα,ήταν κατά δύο δέκατα πιο αργός από τον ομόσταβλό του και θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής (23/10, 22:00GR) από τη δεύτερη θέση, στο 10ο lock-out της Mercedes φέτος.

Πίσω τους θα βρεθούν οι δύο πιλότοι της Red Bull με τον Daniel Ricciardo να ξεκινά από την τρίτη θέση και τον Max Verstappen να είναι τέταρτος.

Σημειώστε ότιοι δύο πιλότοι της Mercedes καθώςκαι ο Ricciardo θα ξεκινήσουν τον 18ο αγώνα της σεζόν με τη μαλακή (soft) γόμα της Pirelli, σε αντίθεση με τον Verstappen που θα ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική εκκινώντας με την πολύ μαλακή γόμα (supersoft).

Στην τρίτη σειρά του γκριντ θα παραταχθούν οι δύο Ferrari των Raikkonen - Vettel που ήταν αρκετά πιο αργοί ακόμα και από τις Red Bull.

Στην έβδομη θέση πλασαρίστηκε ο Nico Hulkenberg (Force India), με τον Valtteri Bottas (Williams) να ακολουθεί. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Felipe Massa (Williams) και ο Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso).

Απαγορεύσεις και ανακοινώσεις

Όπως ενημέρωσε η FIA αρχής γενομένης από αυτό τον αγώνα απαγορεύονται οι αλλαγές κατεύθυνσης κατά το φρενάρισμα.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της κριτικής που έχει ασκηθεί φέτος στον Max Verstappen και στον τρόπο που υπερασπίζεται τη θέση του όταν δέχεται επίθεση. Η πιο πρόσφατη περίπτωση που προκάλεσε συζητήσεις ήταν η μάχη του με τον Hamilton στη Suzuka.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών η Toro Rosso ανακοίνωσε ότι θα στηριχθεί και του χρόνου στους Daniil Kvyat - Carlos Sainz Jr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP ΗΠΑ - FP1 & FP2: O Rosberg τον καλύτερο χρόνο της ημέρας
United States Grand Prix
Μονομαχία στην... Άγρια Δύση!
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ