FORMULA 1

Ποιοι τρέχουν στη δεύτερη ημέρα δοκιμών του Άμπου Ντάμπι

Ποιοι τρέχουν στη δεύτερη ημέρα δοκιμών του Άμπου Ντάμπι
PHOTO BY ALEXANDROS VERNARDIS / THE RACEBOX

Το διήμερο τεστ με τα ελαστικά της Pirelli ενόψει του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος ολοκληρώνεται.

Τελευταία ημέρα δράσης σήμερα σε ότι αφορά στη Formula 1 για το 2017, καθώς ολοκληρώνεται το διήμερο τεστ που πραγματοποιείται στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Εκεί οι δέκα ομάδες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από τα ελαστικά που η Pirelli έχει ετοιμάσει για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Τη σημασία του υπογραμμίζει το γεγονός πως πίσω από το τιμόνι βρίσκονται όλοι οι οδηγοί που έχει επισημοποιηθεί πως θα τρέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018.

Tην πρώτη ημέρα τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Kimi Raikkonen, που σήμερα παραδίδει τη σκυτάλη στον Sebastian Vettel. H μοναδική ομάδα που δεν έχει πλήρη αλλαγή φρουράς, είναι η Williams. Κι αυτό διότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα θα συνεχιστεί η αξιολόγηση του βαθμού ετοιμότητας του Robert Kubica.

Ο Πολωνός που βρίσκεται στην pole position της κούρσας διαδοχής του Felipe Massa στην ιστορική ομάδα, οδήγησε χθες για πρώτη φορά τη φετινή FW40 και σήμερα θα μοιραστεί το πρόγραμμα με τον Ρώσο Sergey Sirotkin. Θυμίζουμε πως τραυματίστηκε σοβαρά τον Φεβρουάριο του 2011, σε ατύχημα σε αγώνα ράλι. Έκτοτε, παρά τους συμβιβασμούς στην κινητικότητα και λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού, παλεύει για τη μεγάλη επιστροφή στην οποία βρίσκεται πλέον πολύ κοντά.

Αναλυτικά λοιπόν οι οδηγοί που συμμετέχουν σήμερα στο τεστ:

Mercedes – Bottas

Ferrari – Vettel

Red Bull Racing – Verstappen

Force India – Ocon/Perez

Williams – Sirotkin/Kubica

Renault – Sainz

Scuderia Toro Rosso – Hartley/Gasly

Haas – Magnussen/Naimi

McLaren – Vandoorne/Norris *

Sauber – LeClerc

* Η McLaren συμμετέχει στο τεστ με δύο μονοθέσια

Photo Credits: medeia.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ