FORMULA 1

Ποιοι έκαιγαν παράνομα λάδι;

Monte Carlo, Monaco.
Saturday 27 May 2017.
World Copyright: Andy Hone/LAT Images
ref: Digital Image _ONY0005
Monte Carlo, Monaco. Saturday 27 May 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONY0005 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Σύμφωνα με την εργοστασιακή ομάδα της Renault, η σχετική οδηγία από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου δεν ήρθε τυχαία.

Αποτελεί σταθερή πρακτική στον μαγικό κόσμο της Formula 1, να προσπαθούν οι ομάδες να διευρύνουν τα όρια των κανονισμών. Σε ένα σπορ που χρησιμοποιεί την επιτομή της τεχνολογίας σε κάθε επίπεδο, μία έξυπνη... ερμηνεία ενός άρθρου της τεχνικής ντιρεκτίβας της FIA, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό το ξέρουν όλοι και γι’ αυτό κάθε χρόνο παρουσιάζονται περιπτώσεις εφευρετικών λύσεων, που όταν εντοπίζεται η αξιοποίησή τους, έρχεται διευκρίνιση και κατά συνέπεια απαγόρευση από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Έτσι έγινε και τώρα, με το σενάριο που ήθελε κάποιον ή κάποιους κατασκευαστές να "καίνε λάδι", βελτιώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την απόδοση των υβριδικών τους μηχανών. Πράγμα που απαγορεύεται από τους κανονισμούς και έτσι πριν το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, η FIA εξέδωσε ανακοίνωση που… υπενθύμιζε τι επιτρέπεται και τι όχι.

Αρχικά, όλοι πίστευαν πως το "καμπανάκι" βαρούσε για τη Mercedes και πως αυτή ήταν η λύση που είχαν βρει οι Γερμανοί για να παίρνουν το κάτι παραπάνω στο Q3. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ψιθυρίζονται στα paddock, αυτή η ατασθαλία γινόταν (και) από τη Ferrari.

Σχετικά με το θέμα αυτό, τοποθετήθηκε ο επικεφαλής κινητήρα της Renault F1, Remi Taffin, σε συνέντευξή του στο motorsport.com: "Ποτέ δεν προκύπτουν τέτοιου είδους συζητήσεις και διευκρινήσεις από τη FIA αν δεν έχει συμβεί κάτι. Όμως πρέπει να σας πω ότι εμείς δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία καθώς έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να φτάσουμε τους αντιπάλους μας και μετά να βρεθούμε σε σημείο να ασχολούμαστε με λεπτομέρειες που δίνουν τόσο μικρά οφέλη. Πάντως πιστεύω πως πλέον, μετά από αυτή την προειδοποίηση, δεν υπάρχει κάποιος που να συνεχίζει να κάνει κάτι τέτοιο".

Photo credits: Ferrari media

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ