FORMULA 1

Ποινή πέντε θέσεων στον Hamilton

A Mercedes mechanic looks under the race car of driver Lewis Hamilton of Britain during the second practice session for the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria, Friday, July 7, 2017. The Austrian Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Ronald Zak)
A Mercedes mechanic looks under the race car of driver Lewis Hamilton of Britain during the second practice session for the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria, Friday, July 7, 2017. The Austrian Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Ronald Zak) AP

Ο Lewis Hamilton πρόκειται να τιμωρηθεί με ποινή πέντε θέσεων, αφού χρειάστηκε να αλλάξει πρόωρα κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Lewis Hamilton θα τιμωρηθεί με ποινή πέντε θέσεων, αφού προχώρησε σε αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων νωρίτερα από το επιτρεπόμενο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος έκανε τους καλύτερους χρόνους και στα δύο ελεύθερα δοκιμαστικά της ημέρας, θα εκκινήσει πέντε θέσεις πιο χαμηλά από εκείνη που θα καταλάβει στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Βάσει κανονισμών, ένας πιλότος μπορεί να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων αφού έχει τρέξει σε τουλάχιστον έξι σερί αγώνες με το ίδιο, κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση του 32χρονου οδηγού της Mercedes. Προς το παρόν, οι αγωνοδίκες δεν έχουν ανακοινώσει κάποια απόφαση, ωστόσο η τιμωρία μοιάζει αναπόφευκτη.

Η εξέλιξη αυτή δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τον Hamilton, ο οποίος βρίσκεται 14 πόντους πίσω από τον Sebastian Vettel στην κατάταξη των οδηγών, με τον Γερμανό της Ferrari να δείχνει σε καλή κατάσταση στο "Red Bull Ring" και με τον αντίπαλό του για τον φετινό τίτλο να μην μπορεί να εκκινήσει πιο ψηλά από την 6η θέση, αυξάνονται οι πιθανότητες να ανοίξει ακόμη περισσότερο η "ψαλίδα".

Photo credits: AP Photo/Ronald Zak

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ