FORMULA 1

Ποινή 5 θέσεων στον Bottas

Großer Preis von Japan 2017, Freitag  Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Japan 2017, Freitag Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

O οδηγός της Mercedes AMG Petronas, Valtteri Bottas, άλλαξε κιβώτιο ταχυτήτων στη W08 EQ Power+ και θα χάσει θέσεις στο grid του Grand Prix Ιαπωνίας.

Μετά τις μέτριες εμφανίσεις του στα τελευταία Grand Prix, o Valtteri Bottas δέχεται ένα ακόμα πλήγμα καθώς αναμένεται να λάβει ποινή πέντε θέσεων στο grid του επικείμενου αγώνα της Ιαπωνίας που αποτελεί και τον 16ο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Φινλανδός πιλότος άλλαξε κιβώτιο ταχυτήτων στη W08 EQ Power+ χωρίς αυτό να έχει ολοκληρώσει τον προβλεπόμενο κύκλο ζωής των έξι Grand Prix.

Έτσι, άσχετα με το τι θα κάνει στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών της Suzuka, δεν θα εκκινήσει ψηλότερα από την τρίτη σειρά του grid. Όλα αυτά ενώ οι ελπίδες του για να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο του 2017 έχουν μειωθεί δραματικά, καθώς είναι 59 πόντους πίσω από τον teammate του στη Mercedes, Lewis Hamilton.

Με πέντε αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, θα χρειαστεί ένα πραγματικό θαύμα για να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση. Πρέπει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που ο Bottas παίρνει ποινή για αλλαγή κιβωτίου. Η προηγούμενη ήταν στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ