FORMULA 1

Ποινές και για δυο "ταύρους"

Ποινές και για δυο "ταύρους"

Η λίστα ποινών λόγω αλλαγών στις υβριδικές μηχανές αυξάνεται συνεχώς, αλλάζοντας το grid του Grand Prix Μεξικού.

Σε προηγούμενο άρθρο κάναμε καταγραφή των ποινών που είχαμε έως τώρα για αλλαγές στις υβριδικές μηχανές ενόψει του βραδινού αγώνα στο Autodromo Hermanos Rodriguez στην Πόλη του Μεξικού. Όμως φαίνεται πως βιαστήκαμε αφού η λίστα αυξήθηκε κατά δύο!

Εκτός λοιπόν των δύο οδηγών της McLaren-Honda, Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne, καθώς και του Pierre Gasly της Scuderia Toro Rosso, στο ποινολόγιο συναντάμε πλέον τα ονόματα άλλων δύο "ταύρων".

Ο λόγος για τον έτερο οδηγό της Toro Rosso, Brendon Hartley και τον Daniel Ricciardo της Red Bull Racing. Ο Νεοζηλανδός που την περασμένη Κυριακή στο Grand Prix του Τέξας έκανε το ντεμπούτο του στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ολοκλήρωσε πρόωρα την προσπάθειά του στο Q2 των χθεσινών κατατακτήριων δοκιμών. Έτσι ενώ κατετάγη 13, κουβαλάει πλέον ποινή 20 θέσεων για αλλαγή κινητήρα εσωτερικής καύσης (έβαλε τον έβδομο) και τούρμπο (έβαλε το έκτο) αλλά και MGU-H.

Όσο για τον Ricciardo, μετά τη μέτρια εμφάνισή του στη μάχη της pole position όπου σημείωσε μόλις τον έβδομο χρόνο, η Red Bull Racing αποφάσισε να βάλει στην RB13 του νέα μονάδα εσωτερικής καύσης που είναι η έκτη κατά σειρά ενώ επιτρέπονται μόλις τέσσερις για όλη τη σεζόν. Ο Αυστραλός έχει επίσης νέο τούρμπο καθώς και νέα MGU-H στην υβριδική μηχανή της Renault (έκτο κατά σειρά), που χρησιμοποιείται βαφτισμένη ως «TAG» και έτσι συνολικά οι θέσεις ποινής του έφτασαν επίσης τις 20!

Photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ