FORMULA 1

Piquet: "Ο Senna ήταν βρώμικος"

Piquet: "Ο Senna ήταν βρώμικος"

O Nelson Piquet εκφράστηκε ξανά απαξιωτικά για την αγωνιστική αξία του Ayrton Senna σε καινούργια συνέντευξη. Διηγήθηκε εκ νέου την ιστορία γύρω από το προσπέρασμα του στον Senna στην Ουγγαρία το 1986 (video).

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής ο ένας, τρις και ο άλλος. Στο μυαλό όλων όμως ο Nelson Piquet και ο Ayrton Senna δεν βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο. Η σχέση των δύο Βραζιλιάνων οδηγών δεν εξελίχθηκε ποτέ σε φιλία, μάλλον στο τέλος ανέχονταν ο ένας την παρουσία του άλλου. Το ίδιο με τους οπαδούς τους, οι του Piquet απεχθάνονταν τον Senna και το αντίστροφο.

Ο Senna σκοτώθηκε την Πρωτομαγιά του 1994, ο Piquet ήταν ίσως ο μοναδικός σπουδαίος οδηγός που δεν είχε πάει στην κηδεία του στο Σάο Πάουλο και δεν έκρυψε ποτέ τη γνώμη του για την αγωνιστική αξία του αντιπάλου του.

Αρχικά παραδέχθηκε " ο Senna μπορούσε να προσπεράσει πολύ εύκολα όποιον ήθελε" στη συνέχεια είπε " ήταν πολύ βρώμικος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κατέκτησε το (βρετανικο) πρωτάθλημα στη Formula 3 γιατί χτύπησε τον Martin Brundle και έκανε το ίδιο με τον Prost το 1990 για να κερδίσει το πρωτάθλημα στη Φόρμουλα 1. Δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτή η τακτική. Στα μηχανοκίνητα σπορ πρεπει να είσαι σωστός και δεν ήταν "καθαρός" εντός πίστας. Για αυτό και του έδειξα το μεσαίο μου δάχτυλο σε εκείνο τον αγώνα".

Ο Piquet θυμήθηκε και τη "μονομαχία" τους στο ουγγρικό Grand Prix. " Την πρώτη φορά προσπάθησα να τον προσπεράσω από την εσωτερική και με έσπρωξε πρως τη βρώμικη πλευρά της πίστας. Τη δεύτερη φορά προσπάθησε να κάνει το ίδιο, αλλά αντί να κινηθώ δεξιά, κράτησα τη θέση μου και δεν το περίμενε αυτό".

Το προσπέρασμα του Piquet στον Senna στο Hungaroring:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ