FORMULA 1

Πήρε κεφάλια η Honda!

Πήρε κεφάλια η Honda!

Η Honda προχώρησε σε αλλαγές λόγω των προβλημάτων που παρουσίασαν πέρσι οι κινητήρες της.

Σε διαρθρωτικές αλλαγές με άμεση ισχύ προχωρά η Honda καθώς ανακοίνωσε την αντικατάσταση του μέχρι πρότινος επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης κινητήρα, Yasuhisa Arai. Τη θέση του παίρνει ο Yusuke Hasegawa που θα έχει υπό την εποπτεία του την παραγωγή και τον έλεγχο του κινητήρα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως νέος επικεφαλής του προγράμματος F1 αναλαμβάνει ο Yoshiyuki Matsumoto.

Σε ό,τι αφορά στον Arai, μετακινείται στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Honda αναλαμβάνοντας θέση ανώτερου managing officer.

Η Honda επέστρεψε το 2015 στη Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων της McLaren αναβιώνοντας την θρυλική συνεργασία του παρελθόντος. Μόνο που τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν τραγικά με την ομάδα να καταλαμβάνει την 9η θέση σε σύνολο 10 ομάδων με απολογισμό μόλις 27 βαθμούς.

Και υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό γι' αυτό ήταν η Honda καθώς η κινητήρια μονάδα της αποδείχθηκε εύθραυστη λόγω πολλών προβλημάτων αξιοπιστίας, ενώ υστερούσε σημαντικά σε απόδοση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δεν ήταν, μάλιστα, λίγες οι φορές που οι πιλότοι της McLaren και κυρίως ο Fernando Alonso εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και τον εκνευρισμό τουςγια τους ιαπωνικούς κινητήρες...

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Πρεμιέρα για την Red Bull RB12

STR11, το νέο μονοθέσιο της Toro Rosso

Αυτή είναι η Manor MRT05

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ