FORMULA 1

Πέντε γύροι ήταν αρκετοί για τον Button

Jenson Button on the grid.
Jenson Button on the grid. MCLAREN

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Jenson Button μιλάει για την επιστροφή του στη Formula 1.

Μπορεί φέτος ο Jenson Button να είναι επισήμως απών από το grid του μαγικού κόσμου της Formula 1 αλλά τελικά, θα κάνει μία… guest εμφάνιση! Αυτή θα είναι ως γνωστόν στο Grand Prix του Μονακό, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, όπου και θα αντικαταστήσει στο τιμόνι της McLaren τον Fernando Alonso, που με τη σειρά του θα δοκιμάζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Όταν προέκυψε το παραπάνω σενάριο, η επιλογή του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2009 δεν άργησε να επιβεβαιωθεί. Ποιος καταλληλότερος άλλωστε για να πάρει τη θέση του Ισπανού, από τον teammate του την τελευταία διετία;

"Όταν προκύπτει η δυνατότητα να τρέξεις στο Μονακό, απλά την αρπάζει. Δεν ήθελα να τρέξω μία ολόκληρη σεζόν στη Formula 1, έχω κάνει τον κύκλο μου. Αγαπώ το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου αλλά είχε έρθει η ώρα να κάνω ένα διάλειμμα. Όμως το να επιστρέψω για να τρέξω στο Μονακό, το πιο συναρπαστικό Grand Prix της χρονιάς, είναι συναρπαστικό. Θα αποτελούσε όνειρο για κάθε οδηγό", είπε από την πλευρά του ο Βρετανός, αναλύοντας γιατί δέχθηκε την πρό(σ)κληση.

Από εκεί και πέρα, ο Βρετανός προτίμησε να μη λάβει μέρος στις δοκιμές εξέλιξης του Μπαχρέιν και να δουλέψει αποκλειστικά στον προηγμένο προσομοιωτή του McLaren Technology Center. Πως πάει η δουλειά εκεί; Στη συνέχεια των δηλώσεών του στο Sky Sports, o Button έδωσε την απάντηση: "Κάθεσαι στον προσομοιωτή και μετά από πέντε γύρους λες στον εαυτό σου ‘εντάξει, το έχω ακόμα’. Μπορώ ακόμα να κατευθύνω σωστά το μονοθέσιο στις στροφές, ξέρω ακόμα πως να αλλάζω σχέσεις στο κιβώτιο και να πατώ το πεντάλ του φρένου. Αυτά τα πράγματα δεν ξεχνιούνται".

Photo Credits: McLaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ