FORMULA 1

Παρελθόν από τη Sauber η Kalteborn

Παρελθόν από τη Sauber η Kalteborn

Η μοναδική γυναίκα επικεφαλής ομάδας στην ιστορία του μαγικού κόσμου της Formula 1, απολύθηκε από την ελβετική ομάδα.

Μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες εμπλοκής της στην ομάδα από διάφορα διοικητικά πόστα, η Monisha Kaltenborn αποτελεί πλέον παρελθόν για την ομάδα της Sauber F1! Η μοναδική γυναίκα που έχει βρεθεί σε ρόλο επικεφαλής μίας ομάδας, εκτελώντας τα τελευταία χρόνια διπλό ρόλο ως CEO και διευθύντρια, αποτελεί το πρώτο "θύμα" του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθώς εδώ και μερικούς μήνες η ομάδα ανήκει στη Longbow Finance.

Η γεννημένη στην Ινδία αλλά με αυστριακή πλέον υπηκοότητα μάνατζερ, φέρεται να είχε πολλές τριβές και διαφωνίες με τον Pascal Ricci που ουσιαστικά "τρέχει" το project από πλευράς της Longbow. Και αυτές οδήγησαν στο διαζύγιο, χωρίς ακόμα να έχει γνωστοποιηθεί κάτι σχετικά με το όνομα του αντικαταστάτη της 46χρονης.

Η εμπλοκή της Kaltenborn στην ελβετική ομάδα ξεκίνησε το 1998 όταν εργαζόταν στην Fritz Kaiser Group. Ο Kaiser ήταν συνιδιοκτήτης της Sauber F1 (μαζί με τον Peter Sauber και τον Dietrich Mateschitz της Red Bull) και η Kaltenborn είχε αναλάβει όλα τα νομικά και εταιρικής φύσης ζητήματα. Όταν το 2000 ο Kaiser αποσύρθηκε, αυτή παρέμεινε στην ομάδα αναλαμβάνοντας το νομικό της τμήμα. Το 2001 πήρε θέση στο διοικητικό συμβούλιο και όταν το 2010 η Sauber έγινε ξανά αυτόνομη καθώς η BMW αποχωρούσε από το σπορ, ανέλαβε ρόλο CEO της Sauber Motorsport AG. Από το 2012 κατείχε και το 1/3 των μετοχών της ομάδας.

Η Kaltenborn αποτελεί μέλος και της Κομισιόν της FIA για τις "Γυναίκες στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ