FORMULA 1

Παραμένουν μπροστά οι Ferrari

Παραμένουν μπροστά οι Ferrari

Vettel και Raikkonen ήταν ταχύτεροι στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP της Ρωσίας.

Η φετινή κυριαρχία της Ferrari στο σιρκουί του Σότσι συνεχίστηκε και στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Sebastian Vettel σημείωσε την καλύτερη επίδοση ξανά, με τις SF70H να είναι σταθερά ταχύτερες των Mercedes σε όσα έχουμε δει έως τώρα στο πλαίσιο του ρωσικού Grand Prix.

Πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ήταν ειλικρινής ο Lewis Hamilton όταν έλεγε πως τα ασημί βέλη δεν έκρυβαν την πραγματική δυναμική τους χθες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά όσα έγιναν στο FP3, σε άλλη μία ηλιόλουστη μέρα στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, με τη θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου κι αυτή του οδοστρώματος στους 35! Χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο για να δούμε συνήθεις πρωταγωνιστές να σημειώνουν ανταγωνιστικούς χρόνους, αρχικά τους δύο οδηγούς της Red Bull Racing και στη συνέχεια τον Kimi Raikkonen με τη Ferrari – όλοι με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Στα μισά της ωριαίας διαδικασίας ο Hamilton κατέβηκε στο 1.34.828 και πέρασε στην κορυφή των χρόνων.

Όμως δεν έμεινε εκεί για πολύ καθώς τα ιταλικά μονοθέσια είχαν απαντήσεις, με τον Vettel να κατεβαίνει στο 1.34.001, τρία δέκατα μπροστά από τον teammate του, που ήταν οριακά μπροστά από τη W08 EQ Power+ του Valtteri Bottas.

Στη συνέχεια, κόντρα σε όσα συμβαίνουν συνήθως στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, δεν είχαμε… «πυροβολισμούς» με γρήγορους γύρους και η κατάταξη έμεινε ως είχε. Με τις Ferrari σταθερά γρήγορες, τις Mercedes σταθερά πίσω τους και τις Williams να θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως τα χαρακτηριστικά αυτού του σιρκουί δεν είναι και τα ιδανικότερα για τη Red Bull.

Η μάχη της pole position θα διεξαχθεί στις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Παραμένουν μπροστά οι Ferrari

Photo Credits: Ferrari Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ