FORMULA 1

Πάνω από 2 εκ. άνθρωποι είδαν τις δοκιμές του Alonso

Πάνω από 2 εκ. άνθρωποι είδαν τις δοκιμές του Alonso
© 2017 MICHAEL L. LEVITT LAT IMAGES WWW.LATPHOTO.CO.UK

Ο Ισπανός πιλότος, Fernando Alonso, πήρε μία πρώτη γεύση από την Ινδιανάπολη και το μονοθέσιο IndyCar

H πρώτη ημέρα δοκιμών του Fernando Alonso στον κόσμο του IndyCar, «έσπασε τα ταμεία», καθώς περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι στήθηκαν μπροστά στους υπολογιστές τους ώστε να παρακολουθήσουν LIVE μέσω YouTube και Facebook όσα έκανε στην πίστα της Ινδιανάπολης.

Ως γνωστόν, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, θα είναι απών από το Grand Prix του Μονακό, ώστε να λάβει μέρος στον θρυλικό αγώνα Indy500! Ο Ισπανός θα τρέξει ως συμμετοχή της McLaren, με κινητήρα Honda και ένα μονοθέσιο προετοιμασμένο από την έμπειρη ομάδα Andretti Motorsport.

Η πρώτη επαφή του Alonso με αυτό συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή κάλυψη από τους διοργανωτές του θεσμού. Επτά ώρες ζωντανής μετάδοσης, με δηλώσεις τόσο του δημοφιλούς οδηγού με το που έβγαινε από το μονοθέσιο, από μέλη της ομάδας του αλλά και θρύλους του σπορ όπως ο Mario Andretti.

Ο Ισπανός προσπάθησε να εξοικειωθεί με το νέο εργασιακό του περιβάλλον και κυρίως τις απαιτήσεις της οδήγησης σε οβάλ πίστα Έκανε 88 γύρους, με σταθερό γυρολόγιο και με ταχύτερο πέρασμα με μέση ωριαία ταχύτητα στα 358.166 χιλιόμετρα την ώρα!

Στις πρώτες του δηλώσεις, αποδείχθηκε… κλασικός Alonso: «Στην αρχή το δεξί μου πόδι ήταν σα να είχε το δικό του μυαλό, τις δικές του δυνάμεις. Δεν ήταν συνδεμένο με τον εγκέφαλό μου. Ήθελα να πατήσω τέρμα γκάζι αλλά το δεξί μου πόδι λειτουργούσε ανεξάρτητα! Αυτό το σιρκουί δείχνει πολύ στενό όταν κινείσαι με αυτές τις ταχύτητες.

Βλέποντάς το στην τηλεόραση ή στον προσομοιωτή, δείχνει μεγαλύτερο και ευκολότερο. Όμως στην πραγματικότητα, όταν είσαι μέσα στο μονοθέσιο δείχνει πολύ στενό. Προσπαθούσα να δοκιμάσω διάφορες γραμμές αλά δεν ένιωθα όσο άνετα πιθανότατα θα νιώθω σε δύο εβδομάδες».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ