FORMULA 1

Πάει στη Renault o Sainz!

Πάει στη Renault o Sainz!

Φαίνεται πως οι πολυμερείς διαπραγματεύσεις που θα φέρουν το τέλος της συνεργασίας McLaren-Honda ολοκληρώθηκαν.

Οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Renault F1 αναμένεται να είναι σύντομα ο Carlos Sainz Jr, καθώς φέρεται να υπέγραψε ήδη νέο συμβόλαιο συνεργασίας! Αυτό εκτιμάται πως θα τον φέρει στο κόκπιτ της R.S.17 από τον μεθεπόμενο αγώνα, το Grand Prix Μαλαισίας, που θα διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου. Ο Ισπανός θα πάρει τη θέση του Jolyon Palmer.

Όμως αυτή μετακίνηση, σηματοδοτεί την έναρξη ενός ντόμινο εξελίξεων αφού μαρτυρά πως οι διαπραγματεύσεις που θα αλλάξουν το τοπίο στην F1 είχαν θετική κατάληξη. Διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη McLaren, τη Honda, τη Red Bull, την Toro Rosso, τη Renault, τη FIA και τη FOM.

Αφού, λοιπόν, η Red Bull «απελευθέρωσε» τον Ισπανό από το συμβόλαιό του, το κάνει στο πλαίσιο γενικότερης συμφωνίας που φέρνει το τέλος της συνεργασίας της McLaren με τη Honda! Η βρετανική ομάδα θα περάσει στο στρατόπεδο της Renault σε ότι αφορά στην παροχή υβριδικών μηχανών ενώ η Scuderia Toro Rosso θα είναι η μοναδική ομάδα που θα συνεργάζεται με τους Ιάπωνες το 2018!

Πάει στη Renault o Sainz!

Αυτό λογικά θα φέρει τη νέα σεζόν στην ιταλική ομάδα τον ανερχόμενο Nobuharu Matsushita, εφόσον όμως ο Ιάπωνας καταφέρει στο υπόλοιπο της σεζόν της Formula 2 να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους πόντους στην αγωνιστική του άδεια, ώστε να μπορεί να πάρει προαγωγή στην F1.

Για το υπόλοιπο της σεζόν, στο πλευρό του Daniil Kvyat στην ομάδα της Φαένζα, θα πάρει ο προερχόμενος από τη Red Bull Junior Team, Pierre Gasly. Επίσης, η διακοπή των… βασάνων με τη Honda, λογικά θα πείσει τον Fernando Alonso να παραμείνει στη McLaren. Η οποία στο πλαίσιο τις σύνθετης παραπάνω συνεννόησης, θα παρέχει κιβώτια ταχυτήτων στην Toro Rosso.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ