FORMULA 1

Όταν η Ferrari ήταν μπλε

- Enzo Ferrari, per protesta contro la federazione, fece iscrivere le proprie vetture al GP degli USA del 1964 dalla Nart. Conseguentemente le auto scesero in pista con i colori nazionali degli Stati Uniti: ossia bianco e blu.
- Enzo Ferrari, per protesta contro la federazione, fece iscrivere le proprie vetture al GP degli USA del 1964 dalla Nart. Conseguentemente le auto scesero in pista con i colori nazionali degli Stati Uniti: ossia bianco e blu. AUTORE SCONOSCIUTO - ARCHIVIO FERRARI

Σε εκδήλωση προς τιμήν του Τζον Σέρτις θα εκτεθεί η Ferrari 158, το μοναδικό μη-κόκκινο αυτοκίνητο της Scuderia με το οποίο ο Βρετανός κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 1964.

Η Ferrari 158, το μοντέλο με το οποίο η Scuderia κατέκτησε το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές και ο Τζον Σέρτις τον τίτλο των οδηγών, θα εκτεθεί στο Στάφορντ στη Μεγάλη Βρετανία τις επόμενες μέρες.

Το ιδιαίτερο με το συγκεκριμένο θρυλικό αυτοκίνητο είναι ότι πρόκειται για τη μοναδική Ferrari που δεν ήταν βαμμένη στο αγωνιστικό κόκκινο που καθιέρωσε ο Έντσο Φεράρι.

Ο "Ingegnere" βρισκόταν σε διαμάχη με την ιταλική ομοσπονδία και έτσι στους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν σε Ηνωμένες Πολιτείες (Γουότκινς Γκλεν) και Μεξικό η Ferrari είχε βαφτεί μπλε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όταν η Ferrari ήταν μπλε

Την ομάδα έτρεχε η North American Racing (NART) του Λουίτζι Τσινέτι, ενός πρώην ανταγωνιστή του Φεράρι και μετέπειτα εισαγωγέα αυτοκινήτων Ferrari στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Σέρτις εξασφάλισε τον τίτλο με διαφορά ενός βαθμού από τον αείμνηστο Σκωτσέζο Τζιμ Κλαρκ στον τελευταίο αγώνα στην πίστα "Ερμάνος Ροντρίγκες".

Ο 80χρονος Σέρτις παραμένει ο μοναδικός με παγκόσμιους τίτλους στους δύο και στους τέσσερις τροχούς. Στην ίδια έκθεση ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δει και να φωτογραφηθεί με την MV Agusta 500 GP με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1956, καθώς και μια Norton του 1955.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ