FORMULA 1

Οριστική η αποχώρηση Αλόνσο

Οριστική η αποχώρηση Αλόνσο

Ο τέως πρόεδρος της Ferrari, Λούκα Κορδέρο ντε Μοντετζέμολο εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Φερνάντο Αλόνσο αποχωρεί από το Μαρανέλο.

Η εποχή Μοντετζέμολο στη Ferrari ολοκληρώθηκε και συμπίμπτει με την αποχώρηση του Φερνάντο Αλόνσο δύο χρόνια προτού ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του με τη Scuderia.

Ο τέως πρόεδρος Λούκα Κορδέρο ντι Μοντετζέμολο επιβεβαίωσε πως ο Ισπανός φεύγει στο τέλος της σεζόν. "Ο Αλόνσο φεύγει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως θέλει να αλλάξει περιβάλλον. Ο δεύτερος ειναι πως στην ηλικία που βρίσκεται (33 χρονών) δεν μπορεί να περιμένει για να νικήσει ξανά", δήλωσε ο επί 23 χρόνια πρόεδρος σε συνέντευξη του στη RAI.

Ο Ισπανός πήγε στη Ferrari το 2010, ήταν δεύτερος πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ τις τρεις από τις προηγούμενες τέσσερις χρονιές. Αναμένεται να τον διαδεχθεί ο ίδιος ο Φέτελ που έχει ήδη ανακοινώσει πως αποχωρει από τη Red Bull.

Στο Σότσι ο Αλόνσο είπε πως πιθανότατα το 2015 δεν θα αγωνίζεται σε ομάδα που χρησιμοποιεί κινητήρα Mercedes, ενώ είναι λίγες οι πιθανότητες να μείνει εκτός Φόρμουλα 1. Σύμφωνα με πολλαπλά δημοσιεύματα έχει ήδη υπογράψει στη McLaren και η συμφωνία θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο.

Πάντως ο Τζένσον Μπάτον, ο παγκόσμιος πρωταθλητής που λογικά θα χάσει τη θέση του στη βρετανική ομάδα, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για το γεγονός πως δεν γνωρίζει αν θα αγωνίζεται το 2015 στη Φόρμουλα 1 ή όχι.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ