FORMULA 1

Όλα τα σενάρια για το Πρωτάθλημα της Formula 1

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 26:  Top two qualifiers and World Drivers Championship contenders Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP in the post qualifying press conference during qualifying for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 26, 2016 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 26: Top two qualifiers and World Drivers Championship contenders Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP in the post qualifying press conference during qualifying for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 26, 2016 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Για 28η φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 o τίτλος του Πρωταθλητή θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Την Κυριακή (27/11, 15:00GR) στην πίστα Marina Bay του Abu Dhabi, Nico Rosberg και Lewis Hamilton θα διασταυρώσουν για τελευταία φορά φέτος τα ξίφη τους με φόντο τον τίτλο του Πρωταθλητή.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Γερμανός βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς προηγείται με 12 βαθμούς διαφορά του Βρετανού (367 - 355) και αν ανέβει στο βάθρο τότε θα κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του ομόσταβλού του.

Υπάρχουν βέβαια πολλά σενάρια για το πως ο τίτλος μπορεί να καταλήξει στα χέρια του ενός ή του άλλου, κάποια εκ των οποίων μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν εξωφρενικά, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο ο Πρωταθλητής να προκύψει από τις περισσότερες 3ες θέσεις!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ο Rosberg Πρωταθλητής -για πρώτη φορά στην καριέρα του- αν...

- Τερματίσει στην πρώτη τριάδα.
- Τερματίσει από την 4η μέχρι την 6η θέση και ο Hamilton δεν νικήσει.
- Τερματίσει 7ος ή 8ος και ο Hamilton μείνει εκτός των δύο πρώτων θέσεων.
- Δεν βαθμολογηθεί και ο Hamilton μείνει εκτός βάθρου.

Ο Hamilton Πρωταθλητής -για τέταρτη φορά στην καριέρα του- αν…

- Νικήσει και ο Rosberg δεν ανέβει στο βάθρο.
- Τερματίσει 2ος και ο Rosberg μείνει εκτός 6άδας.
- Τερματίσει 3ος και ο Rosberg μείνει εκτός 8άδας.
- Ανέβει σε οποιαδήποτε θέση του βάθρου και ο Rosberg δεν βαθμολογηθεί (να μείνει δλδ εκτός 10άδας ή να μην τερματίσει).

Großer Preis von Abu Dhabi 2016, Donnerstag
Großer Preis von Abu Dhabi 2016, Donnerstag DAIMLER AG

Τα δύο εξωφρενικά σενάρια

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που έρθουν έτσι τα αποτελέσματα και οι δυο πιλότοι ισοβαθμήσουν;

Υπάρχουν δύο τρελά σενάρια που μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω και να δώσουν μια άγρια ομορφιά σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Σε περίπτωση που ο Rosberg τερματίσει 7ος και ο Hamilton 2ος, τότε θα ισοβαθμήσουν στους 373 βαθμούς και θα χρειαστεί η συνδρομή των στατιστικών για την ανάδειξη του Πρωταθλητή. Και αυτό γιατί και οι δύο θα έχουν από 9 νίκες αλλά και από 4-2ες θέσεις!

Σε αυτήν την περίπτωση ο Πρωταθλητής θα προκύψει από τις 3ες θέσεις. Είναι ένα σενάριο που απεύχεται ο Rosberg καθώς αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο κερδισμένος θα είναι ο Hamilton που μετρά 4 τερματισμούς στην 3η θέση, έναντι 2 του Γερμανού.

Δεν είναι όμως το μοναδικό τρελό σενάριο. Σε περίπτωση που ο Rosberg δεν καταφέρει να βαθμολογηθεί και ο Hamilton τερματίσει στην 4η θέση τότε θα έχουμε και πάλι ισοβαθμία (από 367 βαθμούς). Με δεδομένο ότι και οι δυο έχουν από 9 νίκες, ο Πρωταθλητής θα προκύψει και πάλι από τα καλύτερα πλασαρίσματα. Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο κερδισμένος θα είναι ο Γερμανός καθώς έχει 4-2ες θέσεις έναντι 3ων του Βρετανού.

Rosberg Vs Hamilton: Τα στατιστικά τους φέτος

Νίκες
Rosberg - 9
Hamilton - 9

2ες θέσεις
Rosberg - 4
Hamilton - 3

3ες θέσεις
Rosberg - 2
Hamilton - 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Πιο φαρδιά και με νέα χάραξη τα Pirelli του 2017
Abu Dhabi Grand Prix
Η φοβερή μεταμφίεση του Hamilton και η σχέση του με τη Serena Williams
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ