FORMULA 1

Οι τελικές βαθμολογίες στη Formula 1

 GP ABU DHABI F1/2017 - (EMIRATI ARABI UNITI) - 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP ABU DHABI F1/2017 - (EMIRATI ARABI UNITI) - © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Δείτε πως διαμορφώθηκαν οι κατατάξεις στις μάχες οδηγών και κατασκευαστών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017.

Άλλη μία σεζόν αποτελεί παρελθόν, με τον μαγικό κόσμο της Formula 1 να κοιτάζει ήδη μπροστά και στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2018 που είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Μάρτιο. Ωστόσο, παρότι οι τίτλοι σε οδηγούς και κατασκευαστές είχαν προ πολλού κριθεί, η μάχη του Άμπου Ντάμπι έκρινε θέσεις γοήτρου αλλά και… εκατομμυρίων!

Όπου γόητρο, δείτε την κατάταξη των οδηγών. Παρά τη νίκη του στο φινάλε της σεζόν, ο Valtteri Bottas παρέμεινε πίσω από τον Sebastian Vettel στην τελική βαθμολογία. Αντίθετα, χάρη στην εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo από υδραυλικά στον εικοστό γύρο του αγώνα στη Γιας Μαρίνα, ο Kimi Raikkonen σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση.

Αναλυτικά, η τελική βαθμολογία των οδηγών για το 2017 έχει ως εξής:

Οι τελικές βαθμολογίες στη Formula 1

Όσο για την κόντρα των κατασκευαστών, εκεί δεν παιζόταν το γόητρο αλλά μερικά εκατομμύρια αφού κάθε θέση ψηλότερα στην τελική κατάταξη, χαρίζει μερικά επιπλέον εκατομμύρια σε μπόνους. Συγκεκριμένα, η έκτη θέση χάριζε 6.5 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον και για αυτή είχαμε μεγάλη μάχη μεταξύ Scuderia Toro Rosso, Renault F1 και Haas F1.

Τελικά αυτή που πανηγύρισε ήταν η γαλλική ομάδα, που χάρη στην έκτη θέση του Nico Hulkenberg στο Άμπου Ντάμπι, προσπέρασε την ιταλική ομάδα. Η Renault έφτασε τους 57 βαθμούς, αφήνοντας την STR τους 53.

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία των κατασκευαστών για το 2017:

Οι τελικές βαθμολογίες στη Formula 1

Κεντρική photo: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ