FORMULA 1

Οι σοβαροί λόγοι που κρατούν τον Alonso εκτός Μπαχρέιν

SAKHIR, BAHRAIN - MARCH 31: Fernando Alonso of Spain and McLaren Honda in the Drivers Press Conference during previews ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on March 31, 2016 in Sakhir, Bahrain.  (Photo by Lars Baron/Getty Images)
SAKHIR, BAHRAIN - MARCH 31: Fernando Alonso of Spain and McLaren Honda in the Drivers Press Conference during previews ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on March 31, 2016 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images) GETTY IMAGES

Τους λόγους για τους οποίους το ιατρικό επιτελείο της FIΑ δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο Grand Prix του Μπαχρέιν εξήγησε ο Fernando Alonso στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Τους λόγους για τους οποίους το ιατρικό επιτελείο της FIΑ δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο Grand Prix του Μπαχρέιν και που καθιστούν αμφίβολη ακόμα και τη συμμετοχή του στον αγώνα της Κίνας εξήγησε ο Fernando Alonso, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Οι αξονικές στις οποίες υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο 34χρονος πιλότος της McLaren έδειξαν ότι έχει αποκομίσει σημαντικά... ενθύμια από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Albert Park. Συγκεκριμένα, ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει αρκετά σπασμένα πλευρά, καθώς επίσης και Πνευμοθώρακα (υπάρχει αέρας στην κοιλότητα ανάμεσα στον πνεύμονα και το θώρακα).

" Προφανώς και είμαι απογοητευμένος. Θέλαμε να αγωνιστούμε, είμαστε πιλότοι, μας αρέσει ο ανταγωνισμός και αγαπάμε το σπορ. Όταν, λοιπόν, έρχεσαι εδώ και δεν μπορείς καν να δοκιμάσεις είναι λυπηρό", σχολίασε εμφανώς απογοητευμένος ο Alonso για να προσθέσει:

" Είναι κατανοητό και σέβομαι απόλυτα την απόφαση του ιατρικού επιτελείου. Προσπάθησα μέχρι την τελευταία στιγμή να είμαι σε θέση να αγωνιστώ ή να προσπαθήσω τουλάχιστον στις ελεύθερες δοκιμές. Πέρασα κάποιες δύσκολες μέρες με πόνο στο σπίτι, αλλά ήμουν έτοιμος να υπομείνω τον πόνο με κάποιο τρόπο στο μονοθέσιο και να σιγουρευτώ ότι μπορώ να τρέξω.

Στο τέλος της ημέρας ο πόνος είναι διαχειρίσιμος αν δεν σκέφτεσαι πολύ και η υπάρχει και η αδρεναλίνη που σου γεννά η ταχύτητα. Υπάρχουν, όμως, κάποια άλλα ρίσκα που υπολογίζουν οι γιατροί. Υπάρχει ο παράγοντας ρίσκο που κατανοώ και το να περιορίσεις τον όποιο κίνδυνο είναι κάτι λογικό. Είμαι λυπημένος γι' αυτό αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος".

Πριν τον αγώνα της Κίνας που είναι προγραμματισμένος για τις 17 Απριλίου, θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του. " Δεν είναι 100% βέβαιο ότι θα μπορέσω να τρέξω. Θα χρειαστεί να κάνω άλλο ένα τεστ μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Μετά από αυτό η FIA θα αξιολογήσει ξανά την κατάσταση όπως έκανε τώρα. Πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα είναι η ασφάλεια", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Bahrain GP Preview

Με το ίδιο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών και στο Μπαχρέιν!

O χρόνος μετρά αντίστροφα για το Μπαχρέιν

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ