FORMULA 1

Οι πέντε πιο τρελοί εισβολείς

Οι πέντε πιο τρελοί εισβολείς

Το Sport24.gr θυμάται πέντε περιπτώσεις όπου κάποιοι αποφάσισαν να διασχίσουν μία πίστα της F1. (VIDEOS)

O Vettel μπορεί να πήρε τη νίκη, αλλά ένας παράτολμος φίλος της F1 έκλεψε την παράσταση στο GP της Σινγκαπούρης. Εμείς θυμηθήκαμε πέντε περιπτώσεις όπου κάποιοι αποφάσισαν να διασχίσουν μία πίστα την ώρα του αγώνα. Από την τραγωδία με τον κριτή το 1977 στη Νότια Αφρική μέχρι το σημερινό (20/9) περιστατικό.

Οι πέντε πιο τρελοί εισβολείς

Το μοιραίο λάθος που στοίχισε δύο ζωές

Ξεχωριστή θέση στη συγκεκριμένη πεντάδα έχει το GP της Νότιας Αφρικής το 1977. Τότε ήταν που είχαμε και το μοναδικό θύμα από είσοδο σε πίστα σε αγώνα της F1. Σε κάποια στιγμή της κούρσας ένας νεαρός κριτής του αγώνα αποφασίζει να διασχίσει τη μεγάλη ευθεία της πίστας προκειμένου να βοηθήσει κάποιον οδηγό που έχει πρόβλημα.

Ο Τομ Πράις δεν έχει οπτική επαφή, δεν προλαβαίνει να φρενάρει και το αυτοκίνητό του χτυπάει με ταχύτητα μεγαλύτερη των 250 χλμ. / ώρα τον κριτή, που πεθαίνει ακαριαία. Το ίδιο άμεσος είναι και ο θάνατος του Πράις, ο οποίος δέχεται στο κεφάλι τον πυροσβεστήρα που κρατούσε ο κριτής!

Ο αδιάβροχος διαβάτης

Στον 25ο γύρο ένας άνδρας αποφασίζει να πηδήξει μέσα στην πίστα του Χόκενχαϊμ. Αμέσως οι άνδρες της ομάδας ασφαλείας τρέχουν για να τον πιάσουν όμως δεν κάνουν κάποια απότομη κίνηση για να μην τον ωθήσουν στην άσφαλτο όπου έρχονται τα μονοθέσια με μεγάλη ταχύτητα. Τότε εκείνος αποφασίζει να διασχίσει το δρόμο για να μη συλληφθεί κάτι που τελικά καταφέρνει.

"Να διαβάζετε τη Βίβλο"

Το βρετανικό Grand Prix του 2003 έμεινε στην ιστορία για την εισβολή του Ιρλανδού ιερέα Cornelius "Neil" Horan στην ευθεία Hangar κατά τη διάρκεια του 11ου γύρου.

Στο σχετικό video μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την εισβολή του ιερέα ο οποίος με άγνοια κινδύνου προσπαθούσε να στείλει το μήνυμά του στον κόσμο (σ.σ. «Να διαβάζετε τη Βίβλο. Η Βίβλος είναι πάντα σωστή», έγραφε το χαρτόνι που κρατούσε) την ώρα που δίπλα του περνούσαν τα μονοθέσια με ταχύτητες άνω των 200 χλμ/ώρα.

Η τρέλα του Κινέζου

Μεγάλη τρέλα κουβαλούσε και ο Κινέζος που πριν από μερικούς μήνες μπήκε στην πίστα της Σανγκάη. Ο τηλεοπτικός φακός έδειξε έναν άντρα να κατεβαίνει από το Grand Stand και από μία πόρτα ασφαλείας να περνά τρέχοντας προς το γκαράζ της Ferrari. Ο άγνωστος άντρας διέσχισε την μεγάλη ευθεία , τη στιγμή του τα μονοθέσια είχαν αναπτύξει ταχύτητα περίπου 260 χιλιόμετρα την ώρα. Όλα αυτά γιατί ήθελε να οδηγήσει ένα μονοθέσιο όπως είπε μετά την σύλληψή του.

Ο χαλαρός περίπατος

Για το τέλος αφήσαμε τον μικρό "Θεό" που μπήκε στην πίστα στη Σινγκαπούρη. Δίχως να του καίγεται καρφί και χωρίς να κάνει καμία κίνηση να πάει προς τα μονοθέσια ο συγκεκριμένος εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά στον τηλεοπτικό φακό και εκείνος περπάτησε για μερικά μέτρα και αφού βρήκε έξοδο διαφυγής αποχώρισε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ