FORMULA 1

Οδηγός εξέλιξης στη Renault F1 ο Rowland

Renault driver Nico Hulkenberg of Germany steers his car during the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 26, 2017. (AP Photo/Andy Brownbill)
Renault driver Nico Hulkenberg of Germany steers his car during the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 26, 2017. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

H γαλλική ομάδα, Renault, ανακοίνωσε νέο οδηγό εξέλιξης για τη συνέχεια της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Δείτε ποιος είναι.

Νέο ρόλο απέκτησε στην αγωνιστική οικογένεια της Renault ο Oliver Rowland που μέχρι πρότινος ήταν από τους δοκιμαστές στον προσωμοιωτή της ομάδας Formula 1. Προφανώς οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τη δουλειά του, έτσι πλέον απέκτησε το ρόλο του επίσημου οδηγού εξέλιξης.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τι πρόγραμμα θα περιλαμβάνουν τα νέα καθήκοντα του 24χρονου, που παράλληλα θα έχει και πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα στην F2. Εκεί θα τρέχει φέτος με τα χρώματα της DAMS, μίας ομάδας με στενούς δεσμούς με τη Renault. Στον θεσμό που γνωρίζαμε μέχρι πέρυσι ως GP2, έκανε το 2016 ντεμπούτο, κλείνοντας τη σεζόν ένατος. Το 2015 είχε πάρει τον τίτλο στη Formula Renailt ενώ παράλληλα είχε δουλέψει και στον προσομοιωτή της Mercedes F1.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματά του φέτος, όμως τόσο ο Romain Grosjean όσο και ο Jolyon Palmer, πήραν τίτλους στο GP2 με τη DAMS πριν κάνουν ντεμπούτο στην F1 με τη Renault. Αυτός φυσικά είναι ο στόχος του αν και για φέτος, θα είναι τυχερός αν βρεθεί έστω και μία φορά πίσω από το τιμόνι.

"Δεν ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε αλλά ελπίζω να οδηγήσω το μονοθέσιο σε κάποιες από τις ημέρες δοκιμών για rookies ή σε κάποιο τεστ της Pirelli. Η προσοχή μου θα είναι στην F2 και ελπίζω να έχω καλά αποτελέσματα εκεί ώστε να με βοηθήσουν να επιβραβευτώ με κάτι περισσότερο στην F1", είπε ο Rowland.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ