FORMULA 1

Ο Χάμιλτον καταρρίπτει νέες θεωρίες

Ο Χάμιλτον καταρρίπτει νέες θεωρίες

Ο Άγγλος λέει ότι ίσως φταίει εκείνος για τη μικρή του καθυστέρηση -σε σχέση με τον Ρόσμπεργκ- στα δύο πιτ-στοπς του.

Η πέτρα του σκανδάλου για αρκετούς -κυρίως Βρετανούς- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αυτή τη φορά, στο GP Αυστρίας, το γεγονός ότι η Mercedes GP καθυστέρησε συνολικά τον Λιούις Χάμιλτον κατά 1,9 δευτερόλεπτα περισσότερο από τον Νίκο Ρόσμπεργκ στα δύο πιτ-στοπ του Άγγλου.

Συμπτωματικά, ο Ρόσμπεργκ κέρδισε τον Χάμιλτον επίσης με διαφορά 1,9 δευτερολέπτου στον αγώνα του Σπίλμπεργκ, αλλά στο τέλος ο Άγγλος οδηγός έσπευσε να καταρρίψει κάθε σκέψη περί θεωρίας συνωμοσίας της ομάδας υπέρ του Ρόσμπεργκ, λέγοντας ότι ίσως να έφταιξε ο ίδιος για την μικρή καθυστέρησή του στα πιτς.

" Δεν ήξερα ότι είχα χάσει τόσο πολύ χρόνο. Δεν αισθάνθηκα ότι κάναμε γρήγορα πιτ-στοπς, αλλά ίσως να οφειλόταν στη θέση που σταμάτησα", είπε ο Χάμιλτον. " Θα το ερευνήσουμε, διότι είναι προφανώς πολύ εκνευριστικό να χάνεις χρόνο όταν έχεις κάνει τα πάντα για να βρεις ένα δέκατο [του δευτερολέπτου] όπου μπορείς. Όταν χάνεις τόσο χρόνο σε δύο πιτ-στοπς, είναι σκληρό".

Πέραν αυτού, ο 28χρονος είπε: " Ωστόσο, εγώ κατάφερα να περιορίσω τη ζημιά και το ότι πίεζα τον Νίκο στο τέλος του αγώνα έδειξε την ταχύτητα που είχα αυτό το τριήμερο. Δούλεψα πολύ τις εκκινήσεις μου και η σημερινή ήταν μία από τις καλύτερες που έκανα ποτέ".

" Το απόλαυσα, είναι πολύ καλύτερο να ανεβαίνεις θέσεις παρά να είσαι πρώτος από την αρχή ως το τέλος και να μην πας πουθενά. Είναι σπουδαίο να βλέπουμε πόσο ισχυρή είναι η Mercedes αυτή τη στιγμή".

Ο Άγγλος κατέληξε: " Πάντοτε το κίνητρό μου είναι πολύ ισχυρό, αλλά σήμερα ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι ιδιαίτερο για να πετύχω ό,τι ήθελα. Ήταν σημαντικό να πάρουμε το 1-2 για την ομάδα. Ήμουν τόσο γρήγορος στις ελεύθερες δοκιμές, που θα έπρεπε να είχα κερδίσει την πολ ποζίσιον".

" Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την εκκίνηση και έπειτα ο αγώνας ήταν πολύ διασκεδαστικός. Αυτό ήταν ένα κακό τριήμερο για μένα, αλλά η δεύτερη θέση σε ένα κακό τριήμερο είναι σπουδαία".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ