FORMULA 1

Ο Ρικιάρντο συντηρεί τις ελπίδες τίτλου!

Ο Ρικιάρντο συντηρεί τις ελπίδες τίτλου!
2014 GETTY IMAGES

Μετά την εντελώς απρόσμενη νίκη του στο Σπα, ο Αυστραλός λέει ότι με δύο νίκες ακόμα, που θεωρεί εφικτές σε σιρκουί που η Red Bull δεν υστερεί, θα πάει στο Άμπου Ντάμπι με ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Παρότι η νίκη της Red Bull και του Ντάνιελ Ρικιάρντο στο GP Βελγίου και μέσα στο Σπα -σε ένα σιρκουί που τόσο πολύ επιβραβεύει την ανωτερότητα ισχύος όπως αυτή του κινητήρα της Mercedes- οφείλεται κυρίως στη σύγκρουση Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ, ο Αυστραλός νικητής είπε ότι αυτό είναι πολύ καλό σημάδι προόδου της ομάδας του Μίλτον Κινς. Κι ακόμη, επανέλαβε ξανά ότι εξακολουθεί να τρέφει ελπίδες για το φετινό τίτλο.

Ο Ρικιάρντο ήταν, ξανά, σε εξαίρετη αγωνιστική κατάσταση και δεν έκανε το παραμικρό λάθος στο δρόμο για την τρίτη του φετινή νίκη, παρότι τον καταδίωκε στους τελευταίους δέκα γύρους ο Ρόσμπεργκ και μείωνε τη διαφορά τους ραγδαία, με πιο φρέσκα ελαστικά. Στις δύο νίκες του, μέχρι σήμερα, ο νεαρός της RBR κέρδισε βρισκόμενος στη θέση του Ρόσμπεργκ: κάνοντας την επίθεσή του στο τέλος.

"Είναι λίγο διαφορετικό όταν ηγείσαι του αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε. «Είναι θέμα να μείνει συγκροτημένος, και με σταθερό ρυθμό. Όταν ο Νίκο μπήκε [για το τρίτο του πιτ-στοπ] ήξερα ότι θα ήταν γρήγορος στο τέλος, οπότε εγώ έπρεπε να κρατήσω το ρυθμό μου γρήγορο για να μείνω μπροστά του. Όταν ηγείσαι το πρώτο που εύχεσαι είναι τα πάντα να κρατήσουν, να φτάσεις στο τέλος".

Σχετικά με τη πρόοδο της RBR, κατέληξε: "Αφού πήραμε τους μέγιστους βαθμούς εδώ, βλέπω να έρχονται καλά πράγματα. Μας δίνει λίγη ελπίδα παραπάνω για τα σιρκουί που έρχονται, όπως της Σιγκαπούρης, της Σουζούκα, και άλλα. Είναι σπουδαίο, νιώθουμε ότι έχουμε μεγάλο κίνητρο αυτή τη στιγμή και ήταν μια πολύ καλή μέρα για μας, σε μια πίστα που δεν πιστεύαμε ότι θα παίρναμε τους μέγιστους βαθμούς".

"Θα συνεχίσω να χαμογελάω για λίγο, αλλά είμαι ακόμα προσγειωμένος. Ξέρω ότι η Μόντσα θα είναι δύσκολη, ξανά, αλλά το μονοθέσιο που είχαμε εδώ ταίριαζε στις συνθήκες του αγώνα, οπότε θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε κάποια πράγματα στη Μόντσα".

"Αν είμαι σε απόσταση μικρότερη των 50 βαθμών στο Άμπου Ντάμπι, τότε έχω ελπίδες για τον τίτλο. Απομένουν αρκετοί αγώνες ακόμα. Όσο είναι μαθηματικά πιθανό, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε. Είναι καλό να κλέβεις ορισμένους βαθμούς σε έναν αγώνα που υποτίθεται δεν μπορούσες. Τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία σε πίστες που ξέρουμε ότι θα είμαστε πιο δυνατοί. Αν κερδίσουμε εκεί, τίποτα δεν έχει τελειώσει".

Στη βαθμολογία, ο Ρικιάρντο απέχει 64 βαθμούς από τον Νίκο Ρόσμπεργκ και 35 από τον Λιούις Χάμιλτον, ενώ απομένουν επτά αγώνες. Οι βαθμοί που θα μοιραστούν όμως τους νικητές τους δεν είναι 175 αλλά 200, καθώς ο τελευταίος αγώνας του Άμπου Ντάμπι (στις 23 Νοεμβρίου) προσφέρει διπλούς βαθμούς.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ