FORMULA 1

Ο Αλόνσο αγόρασε την ομάδα του Ταμουρίδη!

Ο Αλόνσο αγόρασε την ομάδα του Ταμουρίδη!

Ο Φερνάντο Αλόνσο προχώρησε στην εξαγορά της άδειας της επαγγελματικής ομάδας ποδηλασίας Euskaltel αντί του ποσού των 6.000.000 ευρώ.

Ιδιοκτήτης ομάδας έγινε ο Φερνάντο Αλόνσο! Ο οδηγός της Ferrari προχώρησε στην απόκτηση της άδειας της βασκικής ομάδας ποδηλασίας Euskaltel Euskadi αντί του ποσού των 6.000.000 ευρώ.

Μόλις 18 ομάδες έχουν επαγγελματική άδεια World Tour δηλαδή έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους μεγαλύτερους αγώνες ποδηλασίας. Στην Euskaltel αγωνίζεται φέτος ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Ταμουρίδης.

" Από σήμερα θα ξεκινήσουμε τη δουλειά με αντίπαλο το χρονόμετρο, κάνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια πάντα με σεμνότητα. Θα μεταφέρουμε την επαγγελματική πείρα που έχουμε αποκτήσει προκειμένου να ξεκινήσουμε δυνατά το 2014 με μια καινούργια ομάδα, γεμάτη επιθυμία και με ανταγωνιστικό πνεύμα", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Αλόνσο.

Διευκρίνισε πως θα σεβαστεί τα συμβόλαια των αθλητών που δεσμεύονται με την ομάδα το 2014 και το 2015. Ο Ταμουρίδης είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο, όμως η παρουσία του ειδικά στο Giro di Italia ήταν εξαιρετική.

Η αγάπη του οδηγού από το Οβιέδο για την ποδηλασία είναι γνωστή και καταγεγραμμένη. Πέρα από το γεγονός πως χρησιμοποιεί το ποδήλατο στην καθημερινή προπόνηση του, είναι μανιώδης υποστηρικτής της επαγγελματικής ποδηλασίας και προσωπικός φίλος του πρώην νικητή του Tour de France και άλλων μεγάλων αγώνων, Αλμπέρτο Κονταδόρ.

Εδώ και χρόνια... απειλούσε πως θα αναμειχθεί επαγγελματικά με την ποδηλασία. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα θεωρείται απίθανο να παραμείνει η ομάδα στη Χώρα των Βάσκων, αφού ο Αλόνσο είναι περήφανος για την καταγωγή του από την επαρχία Αστούριας όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Είχε προαναγγείλει μια μεγάλη ανακοίνωση. Ξάφνιασε τους πάντες. " Είναι μια καλή μέρα", έγραψε σχετικά. Την Κυριακή (8/9) αγωνίζεται στον αγώνα της χρονιάς για τη Ferrari, στη Μόντσα. Πάντως η κίνηση του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους απανταχού φίλους της ποδηλασίας, αφού διέσωσε μια ομάδα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ