FORMULA 1

Ο Vettel επιτρέπει στη Ferrari να ονειρεύεται

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, right, celebrates after winning the Bahrain Formula One Grand Prix at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 16, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, right, celebrates after winning the Bahrain Formula One Grand Prix at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 16, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Sebastian Vettel έχει κάνει το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα οδηγού της Ferrari τα τελευταία 15 χρόνια!

Ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα σε σεζόν για οδηγό της Ferrari έχει κάνει φέτος ο Sebastian Vettel επιτρέποντας στους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας να αισιοδοξούν για τη συνέχεια.

Ο Γερμανός οδηγός στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν έχει καταφέρει να ανέβει ισάριθμες φορές στο βάθρο βλέποντας πρώτος την καρό σημαία τις δύο από τις τρεις φορές.

Με αυτόν τον τρόπο ο Vettel είναι στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών, ενώ και η Ferrari είναι στην πρώτη θέση αυτής των κατασκευαστών. Ανάλογο ξεκίνημα είχε κάνει ο Γερμανός και το 2015. Στην πρώτη σεζόν στο κόκκινο μονοθέσιο ο Vettel είχε πάρει μία νίκη στη Μαλαισία, ενώ ήταν τρίτος στην Αυστραλία και την Κίνα.

Για να βρούμε κάποιο άλλο ανάλογο ξεκίνημα για οδηγό της Ferrari θα πρέπει να πάμε στο 2007 όταν ο Kimi Raikkonen είχε επικρατήσει στην Αυστραλία και είχε δύο τρίτες θέσεις σε Μαλαισία και Μπαχρέιν.

Από την εποχή του Σουμάχερ

Αν θέλουμε να βρούμε οδηγό της Ferrari που να έχει επικρατήσει στους δύο από τους τρεις αγώνες θα πρέπει να πάμε στο 2002 όταν ο Mikael Schumacher είχε επικρατήσει στην Αυστραλία και τη Βραζιλία, ενώ στην Μαλαισία ήταν τρίτος.

Φυσικά, το μοναδικό καλύτερο ξεκίνημα οδηγού της Ferrari στα τελευταία 15 χρόνια ήταν εκείνο του 2004 και πάλι του "Σούμι". Στη χρονιά της απόλυτης κυριαρχίας της Scuderi ο Schumacher είχε επικρατήσει και στους πέντε πρώτους αγώνες της χρονιάς και μοναδικό κενό του Μονακό (σ.σ. όπου είχε εγκαταλείψει) ο "Σούμι" είχε δει πρώτος την καρό σημαία στους 12 από τους 13 πρώτους αγώνες της σεζόν παίρνοντας συνολικά 13 νίκες σε 18 αγώνες!

Τα καλύτερα ξεκινήματα οδηγών της Ferrari τα τελευταία 15 χρόνια

Σεζόν Οδηγός Αποτελέσματα στους τρεις πρώτους αγώνες
2004 Mikael Schumacher Τρεις νίκες (Αυστραλία, Μαλαισία, Μπαχρέιν)
2017 Sebastian Vettel Δύο νίκες (Αυστραλία, Μπαχρέιν) / Μία δεύτερη θέση (Κίνα)
2002 Mikael Schumacher Δύο νίκες (Αυστραλία, Βραζιλία) / Μία τρίτη θέση (Μαλαισία)
2007 Kimi Raikkonen Μία νίκη (Αυστραλία) / Δύο τρίτες θέσεις (Μαλαισία, Μπαχρέιν)
2015 Sebastian Vettel Μία νίκη (Μαλαισία) / Δύο τρίτες θέσεις (Αυστραλία, Κίνα)

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ