FORMULA 1

Ο Vandoorne στη θέση του Button το 2017!

SOCHI, RUSSIA - OCTOBER 11:  Stoffel Vandoorne of Belgium and ART Grand Prix celebrates claiming the 2015 GP" Series Championship after finishing fourth in the Sprint Race before the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on October 11, 2015 in Sochi, Russia.  (Photo by Lars Baron/Getty Images)
SOCHI, RUSSIA - OCTOBER 11: Stoffel Vandoorne of Belgium and ART Grand Prix celebrates claiming the 2015 GP" Series Championship after finishing fourth in the Sprint Race before the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on October 11, 2015 in Sochi, Russia. (Photo by Lars Baron/Getty Images) GETTY IMAGES

Με Alonso και Vandoorne θα πορευτεί η McLaren στο επόμενο Πρωτάθλημα. Ο Button θα παραμείνει στην ομάδα για άλλα δύο χρόνια με την προοπτική να επιστρέψει στη δράση το 2018.

Τόπο στα νιάτα… Ο Jenson Button υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη McLaren, αλλά του χρόνου δεν θα αγωνιστεί στη Formula 1!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στη θέση του θα προωθηθεί ο φέρελπις Βέλγος Stoffel Vandoorne που μαζί με τον Fernando Alonso, που έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, θα αποτελέσουν το δίδυμο της ομάδας για το 2017.

Η ανακοίνωση έγινε το Σάββατο 3/9 στη Monza, μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών .

Ο 36χρονος Βρετανός θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη McLaren από άλλο πόστο βοηθώντας παράλληλα στην εξέλιξη του μονοθεσίου, ενώ όποτε χρειαστεί θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Για να είμαι ξεκάθαρος, σε καμία περίπτωση δεν αποσύρομαι από τη δράση. Έχω συμβόλαιο για το 2017 και το 2018. Προτίθεμαι να δουλέψω σκληρά πάνω στην εξέλιξη του μονοθεσίου και είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα βρεθώ στο κόκπιτ του νέου μονοθεσίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2009.

Jenson Button in the garage.
Jenson Button in the garage. MCLAREN

Ο Button εντάχθηκε στο δυναμικό της McLaren το 2010. Μετρά με αυτήν 127 συμμετοχές σε GP, 8 νίκες, μια pole position και26 παρουσίεςστο βάθρο.

Έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2000 με τη Williams, η οποία μάλιστα είχε εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για να τον εντάξει και πάλι στο δυναμικό της για το 2017. Αυτός, όμως, προτίμησε να μείνει στη McLaren δείχνοντας για ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη του στο project.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που ο Alonso αποφασίσει στο τέλος της επόμενης σεζόν να αποχωρήσει από την ομάδα ή να αποσυρθεί από τη Formula 1, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στους αγώνες.

Ο 24χρονος Vandoorne, Πρωταθλητής στο GP2, έκανε φέτος το αγωνιστικό του ντεμπούτο αντικαθιστώντας τον τραυματία Fernando Alonso στο Μπαχρέιν . Άφησε, μάλιστα, τις καλύτερες εντυπώσεις τερματίζοντας στη 10η θέση και χαρίζοντας στην ομάδα τον πρώτο της βαθμό στο Πρωτάθλημα. Ανήκει στο δυναμικό της McLaren από το 2013 και οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του, γι' αυτό άλλωστε και του δίνουν αυτήν την τεράστια ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Ιταλίας - QP: "Αχτύπητος" ο Hamilton

GP Ιταλίας - FP2: Hamilton στο 1-2 Mercedes

GP Ιταλίας - FP1: Υπόθεση της Mercedes

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ